• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Всекидневната употреба на марихуана може да доведе до психични проблеми

 Всекидневната употреба на марихуана може да доведе до психични проблеми

/КРОСС/ Всекидневната употреба на силна марихуана може да повиши петкратно вероятността от развитието на психоза, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на публикация в сп. "Лансет".Настоящото изследване подкрепя предишни проучвания, които са установили зависимост между марихуаната и проблеми с психичното здраве, но въпреки това не я определя окончателно като причина.

Психичните разстройства, при които хората губят връзка с действителността, обикновено се обуславят от фактори като генетика и заобикаляща среда.

За целите на настоящото изследване специалисти от лондонския Кингс колидж са анализирали данни от десетки места в Европа и Бразилия за периода между 2010 и 2015 г. Около 900 души, диагностицирани с първи епизод на психично разстройство, са били сравнени с над 1200 здрави индивида. След като са проучили употребата на марихуана сред изследваните лица, специалистите са установили, че тя е по-разпространена сред диагностицираните пациенти в сравнение със здравите индивиди от контролната група.

Учените отчитат, че вероятността да бъдат диагностицирани с психоза е по-голяма за хората, които са пушили марихуана всеки ден. Всекидневната употреба на силна марихуана повишава риска петкратно.

"Ако сте решили да използвате силна мариухана, имайте предвид потенциалния риск от психоза", казва ръководителката на изследването д-р Марта ди Форти от Кингс колидж.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.