• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Преглед на печата

Преглед на печата

/КРОСС/ Според сигнал от Великобритания, Антон Арабаджиев е човекът, подал информация за нелегалните пет фабрики за цигари, свързани с Миню Стайков и Бирмите, информира 24 часа. 48-годишният информатор е от Пловдив, няма нищо общо с издирваните Арабаджиеви. Той вече е осъден за нелегално производство на цигари.

"Белезници за горски шефове" е водещото заглавие на Стандарт. Арестуваните са участвали в престъпна група за незаконна сеч, пояснява вестникът. Началникът на Регионалната дирекция по горите в София, директорът на горското стопанство в Своге и горски стражари са организирали търговия с дървесина от 2014-та година досега незаконно. 

Според конституционния съдия Константин Пенчев, Младен Маринов може да стане министър на вътрешните работи без да е освободен от поста главен секретар. В интервю за 24 часа, бившият омбудсман пояснява, че, по Закона за предотвратяване на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущетво, след избирането му, Маринов трябва да реши, в едномесечен срок, на кой пост да остане. Няма законово, а още по-малко конституционно изискване за съгласувателна процедура, подчертава Константин Пенчев. Труд цитира премиера Борисов, който призовава президента Радев "...подпишете, за да може в четвъртък да стане министър и да спре политическата криза."

Министър-председателят заяви това по време на среща с Американската търговска камара. Малко по-късно, от Букурещ, където е на тристранна среща, държавният глава отговори, чрез медиите, "Законът не се коментира, а се спазва". Сега излиза днес с коментарното заглавие "Борисов обяви спазването на закона за досадна формалност". Премиерът неохотно склони да съгласува с президента Радев оставката на главния комисар на МВР Младен Маринов, допълва вестникът. 

"БСП иска 5% ДДС за хляба", пише Земя. Вестникът цитира лидера на социалистите Корнелия Нинова, която се мотивира с факта, че така ще се преодолее ценовият шок. Според Дума, социалистите ще настояват промяната в размера на ДДС за хляба да бъде заложена в бюджета за следващата година.

Високите съдебни такси отиват в Конситуционния съд, пише Сега.  Президентът Радев и депутатите от БСП сезираха поотделно съда за приетите преди дни от управляващите драстично увеличени съдебни такси.

Стандарт инициира кампания с надслов "10 причини да останем в родните си градове". Инициативата започва в петък от Банско и Разлог.

"Малкият бюджет не може да ни спре", декларира, в интервю за Труд, директорът на Софийската опера и балет Пламен Карталов. Покрай софийската опера се събудиха и други театри в страната, посочва той. Навършилият преди дни 70 години маестро планира да проведе, за седми път, Вагнеров фестивал.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.