• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 5°C

Тръмп изрази и космически амбиции

Тръмп изрази и космически амбиции

/КРОСС/ Президентът на САЩ Доналд Тръмп поиска американски астронавти отново да бъдат изпратени на Луната - за първи път след 1972 г., и да бъде подготвен пилотиран полет до Марс.

"Този път целта няма да бъде само да бъде забито нашето знаме и да бъдат оставени нашите стъпки. Ще изградим база за бъдеща мисия към Марс и може би един ден към други по-далечни светове", каза президентът на церемония в Белия дом.

Той подписа директива, в която нарежда на НАСА да насочи повече усилия за пилотирани мисии към далечния Космос - приоритет, подкрепен от депутати от двете партии.

Тръмп обаче не споменава нищо за финансирането на поисканите от него космически полети, отбелязва АФП.

Експертите са единодушни, че за полет до Червената планета - Марс, който е на 225 милиона километра от Земята, са необходими огромен бюджет и върхови технически постижения.

По въпроса за пилотиран полет към Марс Тръмп отстоява целите, поставени от предшественика му Барак Обама. Седмици преди да напусне Белия дом, Обама обяви "ясна цел за следващия етап от историята на Америка в Космоса: изпращане на хора на Марс в десетилетието, започващо през 2030 г., и гарантиране на безопасното им връщане на Земята".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Кацали са друг път! На тия каквато и совалка да излети или ще се разпадне преди орбитата, или ще се взриви на пуск. Е, чрез Холивуд може и да кацнат....в някоя пустиня.

13.12.2017 00:01:13

Анонимен

С какво ще отидат до луната? Те до МКС отиват с руски двигатели, какво остава за луната. Руснаците скоро спряха продажбите на руски двигатели за САЩ в отговор на санкциите срещу Русия. Каквото повикало, такова се обадило.

12.12.2017 23:34:23

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.