• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Mastercard разкрива най-горещите дестинации за хранене и пазаруване по света

Mastercard  разкрива най-горещите дестинации за хранене и пазаруване по света
Къде харчим най-много за удоволствия, като храна и пазаруване, според Global Destination Cities Index на Mastercard

/КРОСС/ Проучването класира 162 града по посещаемост и похарчени суми от посетителите на тези дестинации за храна и пазаруване през 2017.

Градовете, в които харчим най-много за храна и напитки
Хареес в Дубай, паея в Палма де Майорка, пад тай в Банкок или шампанско с охлюви в Париж: хората си угаждат с храни и напитки в тези 4 града повече, отколкото навсякъде другаде по света. Градове, като Сингапур и Лондон също попадат в челната десетка по обща похарчена сума, но посетителите там харчат много по-малък процент от бюджета си за храна и напитки, съответно 12,9% и 17,6%.

Градовете, в които харчим най-много за пазаруване:
Данните разкриват, че посетителите на Дубай и Лондон харчат много за пазаруване независимо дали купуват дрехи, сувенири или други стоки. В Лондон, Сеул и Йоханесбург те харчат минимум 40% от бюджета си за пазаруване и пътуват натам с по-голям куфар.

В списъка с топ градове за храна и шопинг влизат 8 града от дестинациите на „Mastercard Priceless Cities" - платформа, в която пътешествениците от цял свят имат уникален достъп до пакети с безценни преживявания в повече от 40 града по света.

„У дома или на път, нищо не събира хората, така както храната. Тя е уникално преживяване, което ни свързва с културата, историята и уникалната кухня на всяко място." - казва Моника Биаджоти, вицепрезидент „Потребителски пазар и спонсорства" в Mastercard, и допълва: "Преживяванията остават в сърцето на всеки пътешественик, затова ние предлагаме програма, като Priceless Cities, която позволява на всеки Mastercard картодържател да се потопи в уникалната култура на всеки град, като дегустира вино в Le Repaire de Bacchus в Париж или пазарува в традиционния сук в Дубай с гид."

Mastercard от десетилетия помага на картодържателите да пътуват спокойно, безпроблемно и сигурно до милиони дестинации по света. Завладяващи оферти и преимущества помагат на туристите на всяка стъпка от тяхното пътуване. Повече информация можете да намерите на


https://www.priceless.com/

За Mastercard Global Destination Cities Index

Mastercard Global Destination Cities Index класира градовете по брой международни посещения и престой и похарчените от тях средства в съответните градове, като по този начин прогнозира растежа на турситите за следващата година. Използвани са общественодостъпни данни за международните посетители и похарчените от тях средства във всяка от 162-те дестинации.

Този индекс и съпътстващите го доклади не се базират на количества или данни от транзакции с Mastercard.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.