• 17 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8387
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 2.0138
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Huawei представи Huawei Mate 10 и Huawei Mate 10 Pro

Huawei представи Huawei Mate 10 и Huawei Mate 10 Pro

/КРОСС/ Иновациите, които променят света, често започват със смели мечти. По време на IFA в Берлин, Huawei Consumer Business Group представи първия мобилен чипсет, базиран на изкуствен интелект, Kirin 970. Днес в Мюнхен, Huawei анонсира серията HUAWEI Mate 10, която отваря вратите към нова ера на изкуствения интелект в мобилните технологии. HUAWEI Mate 10, HUAWEI Mate 10 Pro и PORSCHE DESIGN HUAWEI Mate 10 са революционни, базиразни на изкуствен интелект устройства, които комбинират иновативен хардуер, чипсет Kirin 970 и EMUI 8.0. Серията HUAWEI Mate 10 продължава традицията на изключителна производителност и дълъг живот на батерията, и идва с нова Leica Dual Camera технология.

„С навлизането в ерата на интелигентността, изкуственият интелект вече не е някакво отнесено понятие, а нещо, което се вплита в ежеднения ни живот. Изкуственият интелект може да обогати потребителското изживяване, да предостави ценни услуги и да повиши производителността на продуктите", са думите на Ричард Ю, главен изпълнителен директор на Huawei Consumer Business Group. „В серията HUAWEI Mate 10 въвеждаме първия мобилен изчислителен блок с AI архитектура на невронна мрежа, с което откриваме новата ера на интелигентните смартфони."

Ключовите характеристики на моделите от серията Mate 10 включват:

  • Kirin 970, първият смартфон процесор в света с изкуствен интелект (AI), базиран на архитектура на невронна мрежа (Neural Network Processing Unit - NPU);
  • Тяло с 3D Glass дизайн и Huawei FullView дисплей, с почти невидима рамка и поддръжка на технологията HDR10 за изпълнени с живот и яркост цветове;
  • HUAWEI SuperCharge технология, с TÜV Safety сертификат за безопасно зареждане на батерията с капацитет от 4000 mAh и базирано на изкуствен интелект управление на разхода;
  • Нова Leica Dual Camera със SUMMILUX-H обективи, и двата с бленда f/1.6, която предлага интелигентна фотография, включваща базирано на изкуствен интелект разпознаване на сцената и обекта в кадър, както и базиран на изкуствен интелект „боке" ефект;
  • Изцяло нов, опростен EMUI 8.0, базиран на Android AndroidTM 8.0.

Нова мобилна изчислителна архитектура с изкуствен интелект, за интелигентни мобилни преживявания 

Huawei Mate 10 и Mate 10 Pro са първите устройства, захранвани от новия процесор Kirin 970, който използва базирана на изкуствен интелект архитектура за постигане на чувствително по-висока скорост на работа на смартфона и по-персонализирано изживяване за потребителя. Kirin 970 се произвежда по високотехнологичен TSMC 10nm процес и е изграден от три звена - осемядрен централен процесор ARM Cortex, първия на пазара Mali G72 12-ядрен графичен процесор (GPU) и първият работещ като самообучаваща се невронна мрежа процесор (NPU), разработен специално за мобилни устройства. Kirin 970 разполага още с нов двоен ISP процесор (Image Signal Processor), който осигурява и базирана на изкуствен интелект фотография.

Специализираният NPU, комбиниран с иновативната мобилна изчислителна архитектура HiAI на Huawei, водят до 25 пъти по-висока производителност и 50 пъти по-висока енергийна ефективност при изпълнението на задачи, свързани с изкуствен интелект, от Kirin 970 в сравнение с 4-те ядра на  Cortex-A73.¹ Така серията HUAWEI Mate 10 става и най-бързата в света, поддържаща свръхбърза LTE свързаност и скорости на сваляне на данни. Устройството предлага още двойна 4G SIM поддръжка (и двата SIM слота поддържат 4G) и  двойна VoLTE свързаност.

Чрез съчетаването на индивидуална и колективна интелигентност в базирана на изкуствен интелект система, интегрирана в самото устройство, новата серия Mate 10 отговаря на въпроси на потребителите в реално време, осъществява разпознаване на типа сцена и обектите при снимане, и може да прави бърз превод от чужд език. Освен това, Kirin 970 е отворена за трети страни, базирана на изкуствен интелект платформа, което дава възможност на всеки разработчик да даде воля на въображението си и да създава нови, базирани на изкуствен интелект приложения.  Това разширява неимоверно потенциала на Huawei за постоянно обогатяване на целия спектър от достъпни от телефона услуги и решения.

Дизайн от качествено ново ниво на съвършенство и комфорт 

С най-новия FullView Display на Huawei, Mate 10 предлага невероятен 5.9-инчов дисплей със съотношение на страните16:9, едва забележима рамка и технология HDR10 за живи и ярки цветове. 6-инчовият Huawei Mate 10 Pro разполага с 18:9 OLED дисплей с отлично съотношение на екрана към тялото на телефона, и HDR10 възпроизвеждане на видео с висок динамичен контраст.

Иконичните нови Mate устройства имат 3G Glass корпус, с красива и симетрична за четирите им страни извивка за ергономичен захват. Силно отразяваща светлината лента на гърба поставя акцент върху новата двойна камера, съвместно разработена с Leica.

HUAWEI Mate 10 Pro е IP67 водо- и прахо-устойчив. 

Нова двойна Leica камера и базирано на изкуствен интелект управление на батерията - нова ера в използването на смартфона 

Huawei отново си сътрудничи с Leica при създаването на двойния обектив на Mate 10 и Mate 10 Pro. Камерата комбинира 12-мегапикселов цветен и 20-мегапикселов монохромен сензор, оптична стабилизация на картината (OIS), двойка обективи с най-голямата в света бленда f/1.6, и използване на изкуствен интелект при „боке" ефекта и цифровото приближение. Базираното на изкуствен интелект разпознаване на сцената и обекта при снимане води до автоматично интелигентно избиране на най-подходящите настройки на камерата, която използва изкуствен интелект както в цифровото приближение, така и в разпознаването и проследяването на движещи се обекти за по-ясни портрети и снимки с по-висока острота.  

HUAWEI Mate 10 и Mate 10 Pro идват с 4000 mAh батерия с висока плътност и интелигентна система за управление на разхода, която разбира поведението на потребителя и преразпределя ресурсите така, че да удължи максимално времето за автономна работа. Батерията поддържа бързо зареждане на нисък волтаж от 4.5V / 5A, при което устройството се зарежда от 1 до 58% в рамките на 30 минути.² HUAWEI SuperCharge е първата в света технология за бързо зареждане, получила сертификат TÜV Fast-Charge Safety, който гарантира пълна безопасост на целия процес. 

Huawei Mate 10 и Mate 10 Pro идват и с най-новия EMUI 8.0, захранван от AndroidTM 8.0. Той включва AI Engine, за да оползотвори максимално мощта на Kirin 970. Базирана на изкуствен интелект функция осигурява по-бърз и точен превод в реално време за гладка и приятна комуникация между хора, говорещи на различни езици. Налице е иновативна фунция за свързване на устройствата от Huawei Mate 10 серията към по-голям екран, при което дисплеят на смартфона се клонира директно на големия екран или устройството използа по-големия екран като втори PC дисплей.

Нови аксесоари

Huawei анонсира и три нови аксесоара за HUAWEI Mate 10: EnVizion 360 Camera, SuperChargeTM Power Bank и  Smart Scale.

  • 360-градусовата камера EnVizion 360 може да прави снимки с 5К резолюция и 360-градусови видеа в резолюция 2K в много различни режими, които потребителите да споделят в своите социални мрежи.
  • Външната батерия Huawei SuperChargeTM Power Bank поддържа нисковолтажно 4.5V / 5A бързо зареждане.
  • Smart Scale следи и анализира информация за здравето на притежателя си, като процент мазнини в тялото и индекс на телесна маса, чрез специално мобилно приложение.

Наличност

HUAWEI Mate 10 ще влезе в продажба в края на октомври в повече от 15 страни и региони като Испания, Обединените Арабски Емирства, Саудитска Арабия, Малайзия, Сингапур и Австралия. Продажбите на HUAWEI Mate 10 Pro ще стартират от средата на ноември в повече от двадесет държави, сред които Франция, Германия, Италия, Обединените Арабски Емирства, Саудитска Арабия, Малайзия, Сингапур и Тайланд. PORSCHE DESIGN HUAWEI Mate 10 също се очаква в средата на ноември.  

Модел

Памет

Цена в Европа

Наличност

HUAWEI Mate 10

64GB + 4GB

€699

Края на октомври 2017

HUAWEI Mate 10 Pro

128GB+6GB

€799

Средата на ноември 2017

PORSCHE DESIGN HUAWEI Mate 10

256GB + 6GB

€1395

Средата на ноември 2017

¹На база на лабораторни тестове на Huawei.

²На база на лабораторни тестове на Huawei. По време на теста устройството е зареждано от батерия с 1% заряд с изключен дисплей, с HUAWEI SuperCharge зарядно и кабел, в 4G мрежа, при температура 25°C и относителна влажност на въздуха 45-80 процента.

За Huawei Consumer Business Group

С 16 центъра за проучване и развитие в страни като Германия, Швеция, САЩ, Русия, Индия и Китай, услугите и продуктите на Huawei се разпростират в повече от 170 държави, обслужвайки повече от една трета от световното население. Huawei се нарежда на трето място по поръчки на мобилни телефони за 2014 г. Като една от трите бизнес групи на Huawei, Huawei Consumer BG предлага мобилни телефони, високоскоростни мобилни устройства, домашни устройства и облачни услуги. Глобалната мрежа на Huawei се гради на 20 години опит в телеком индустрията и е посветена на това да предоставя последните технологични развития на потребителите по света.

За повече информация, посетете сайта: http://consumer.huawei.com/bg/index.htm

За редовни новини - следете ни в социалните мрежи:

Facebook: www.facebook.com/HuaweiBulgariaMobile

Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobilebg/

Twitter: https://twitter.com/HuaweiMobileBG

YouTube: www.youtube.com/HuaweiBulgaria

 

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.