• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Панаирът на книгата в НДК се открива днес

Панаирът на книгата в НДК се открива днес
Над 70 литературни събития очакват посетителите на 47-ото издание на форума до 15 декември

/КРОСС/ Празникът на литературата, книгите и четенето - 47-ото издание на най-мащабния книжен форум в страната, любимо и очаквано събитие на столичани и гостите на града - Софийския международен панаир на книгата, се открива днес, 10 декември, в 17 ч. в централното фоайе на НДК, с участието на джаз формация "София".

Работното време на изложението е от 10 до 20 ч. от днес до събота и от 10 до 19 ч. в неделя.

Входът е свободен.

Културната програма на четвъртия етаж на НДК, западно крило, започва днес още от 11 ч. Над 70 литературни събития очакват посетителите на панаира - вълнуващи срещи с десетки български и чуждестранни автори, преводачи и издатели, премиери на най-новите книжни заглавия у нас, срещи с автограф на щандовете на изложителите, събития за деца и седмото издание на Софийския международен литературен фестивал с фокус френскоезична литература и с над 100 гости от чужбина.

Пълната програма на 47-ия Софийски международен панаир на книгата, информация за изложителите и програмата на 7-ия Софийски международен литературен фестивал може да се види на https://issuu.com/

Освен 1600-те квадратни метра изложбена площ, на шест нива в НДК, и стоте участници в книжното изложение, по традиция по време на панаира Асоциация "Българска книга" ще връчи годишната награда за най-добър издателски проект "Златен лъв" - на 14 декември от 20 ч. в Клуб 1 в НДК.

Отличието се присъжда в две категории: за най-добър издателски проект - за книга или поредица от книги с оригинален замисъл, или с приносен характер за българската култура, които се отличават с висока стойност на текста като съдържание и стил, принос към образованието и науката, добър превод, оригинален дизайн, илюстрации и добро полиграфическо изпълнение.

Втората категория е за издателски проект с най-голяма обществена значимост и с широк медиен интерес - присъжда се за книга или поредица от книги, които разглеждат важни за обществото проблеми и са предизвикали широк медиен интерес.

За първи път наградата е присъдена през 1996 г.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.