• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Илияна Йотова откри 46-ия Софийски международен панаир на книгата

Илияна Йотова откри 46-ия Софийски международен панаир на книгата

/КРОСС/ Книгата е най-високото препятствие пред бушуващото зло на невежеството и бездуховността. Тя е врата, която никога няма да се отвори пред тях. С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова откри в Националния дворец на културата 46-ия Софийски международен панаир на книгата и 6-ия Софийски международен литературен фестивал.
„Забранявана и отричана в различни времена, книгата днес е по-жива и необходима от всякога. Ние, хората, изпитваме все по-голяма жажда за досег с нея", отбеляза вицепрезидентът.
Илияна Йотова заяви, че благодарение на писаното слово се раждат личностите, идентичността на народите и обществата. „Писмеността и словото изградиха и опазиха човешките цивилизации", посочи вицепрезидентът и цитира пророческите и мъдри думи на първоучителя Константин-Кирил Философ от „Проглас към евангелието": Голи са без книги всички народи.

„Шест дни на шест етажа ще властва Нейно Величество Книгата. Софийският международен панаир на книгата и литературният фестивал имат голямата мисия да сближават хората", заяви Илияна Йотова. Вицепрезидентът благодари на организаторите на форума, които всяка година превръщат НДК във вълшебен дворец, а посетителите му - в приключенци и пътешественици в други страни с помощта на книгите. Специални благодарности Илияна Йотова изрази към чуждестранните партньори на Софийския международен панаир на книгата. „Езикът на книгите не познава граници", изтъкна вицепрезидентът.Тази година акцент на форума е литературата на Германия, Австрия, Швейцария и Лихтенщайн под мотото „Четири страни - един език".По-късно вицепрезидентът се включи в откриването на интерактивна инсталация с виртуална реалност на УНИЦЕФ в рамките на кампанията „Заедно срещу насилието в училище".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.