• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Михаил Миков: БСП е единствената алтернатива на управляващата дясна коалиция

Михаил Миков: БСП е единствената алтернатива на управляващата дясна коалиция

/КРОСС/ „Преди да са изтекли 100 дни от управлението на това правителство, има обективни причини да се смята, че БСП е единствената алтернатива на управляващата дясна коалиция", заяви председателят на НС на БСП Михаил Миков пред медиите, отразяващи семинара „Предизвикателства пред лявото в Европа и в България през 2015 г.".

Това е свързано не само с историческия ресурс на партията и европейската й легитимност. Именно лява политика и легитимно ляво представителство са нужни на най-бедната страна в ЕС, подчерта той.

Примери за провала на настоящото управление са внасената в последния момент пенсионна реформа, отмененото връщане на плоския данък на хората с минимална работна заплата, свиването на ресурса за обществено образование, заяви Михаил Миков.

Едно е да се приказва и да се местят хъбовете по границата, а друго - да видиш новата перспектива за развитие на преноса на газ за Европа, отбеляза той.

„Вицепремиерът се хвали със три спрени проекта. Не зная дали в света има друг, който се хвали, че три проекта, които оползотворяват геостратегическото положение на страната му, са били спрени", посочи председателят на левицата.

„За да се заговори за България като равностоен партньор, трябва да се работи. Как ни компенсира Европа за спирането на тези проекти - в България идва някой европейски премиер или американски ръководител и се снима. Както и преди съм казвал - наградна снимка", коментира той.

Миков припомни, че партньорите на БСП в лявата коалиция са заявили желанието си „БСП лява България" да бъде разглеждана и като дългосрочна перспектива за пътя, по който лявото - не само в България, но и в Югоизточна Европа, ще засилва позициите си.

Българската левица стои твърдо зад кандидатурата на Сергей Станишев за президент на ПЕС, категоричен е Миков.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.