• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Михаил Миков: БСП се утвърждава като единствена алтернатива на днешното управление

Михаил Миков: БСП се утвърждава като единствена алтернатива на днешното управление

/КРОСС/ „БСП се утвърждава все по-успешно като основната лява партия - единствена алтернатива на днешното управление", заяви председателят на партията Михаил Миков на днешното заседание на Националния съвет на БСП, съобщава партийният пресцентър.

По думите му левицата продължавa да следва стриктно своята позиция за отстояване на лява политика. В тази връзка той посочи отношението на БСП срещу антисоциалните мерки на правителството по отношение на Закона за Народната просвета, по промените в здравеопазването, активната позиция срещу дълга от 16 млрд. лв., както и позицията за прогресивното подоходно облагане.

„За пореден път вчера беше отхвърлен нашият законопроект, който цели тълкуване, което да позволи на 272 хиляди души отстъпка по 408 лв.", припомни Миков. Той допълни, че са били предприети и действия за възстановяване диалога с обществото чрез кампании и активни политически действия, сред които кампанията в подкрепа на мира, тази срещу закриването на железопътни линии, както и протестите срещу заема от 16 млрд. лева.

Миков заяви, че БСП е с ясни позиции за Трансатлантическото споразумение, противопоставянето на санкциите срещу Русия и последиците от контрасанкциите за българската икономика. „Ще продължим да отстояваме позицията за ясно, прозрачно провеждане на преговорите за ТПТИ и за изчистване на всички възможни последици и след това за вземане на решение за позиция на страната ни", каза още лидерът на социалистите.

Михаил Миков заяви, че все по-ясно се утвърждава усещането за икономическата безпътица, до която правителството води страната. По думите му извън публичното пространство са останали два сериозни сигнала - един от ЕК и втори от МВФ, в които се потвърждават прогнозите на левицата за икономическите проблеми пред България. „Правителството все още не е дало отговор как в нестабилната 2014 г. България постигна 1,7 ръст, а в стабилната с четворното управление година - два пъти по-нисък икономически ръст", добави лидерът на БСП.

Според Миков в много от случаите правителството не реализира правото си на законодателна инициатива, а се прикрива зад законопроекти, внесени от отделни депутати или парламентарни групи. „Очевидно е, че министър-председателят избягва поемането на отговорност за т. нар. реформи, особено когато те са свързани с непопулярни мерки", категоричен е председателят на левицата. Той даде пример с промените в здравеопазването, като заяви, че приемането им ще доведе до ценоразписи пред болниците и до листи на чакащи с месеци пациенти.

Михаил Миков коментира спекулациите около бъдещето на вестник „Дума", заявявайки категорично, че той ще продължи да излиза. „Партията има капацитет, има възможности да издава вестник „Дума", каза още председателят на БСП.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Миков да удари едно уиски, да си взима алтернативата и да върви на майната си. Провалени червени олигарси!

28.03.2015 14:31:21

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.