• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Критики към британска министърка заради новата схема за чуждестранни работници

Критики към британска министърка заради новата схема за чуждестранни работници

/КРОСС/ Британският министър на вътрешните работи Прити Пател бе остро критикувана за твърдението, че 8 милиона „икономически неактивни“ британци могат да запълнят овакантените работни места след Брекзит. Това става след като вчера правителството оповести новата точкова имиграционна схема, която не позволява на нискоквалифицирани работници да получават визи след като от началото на следващата година бъде прекратено свободното движение на хора.

По данни на Министерството на вътрешните работи 70 процента от пребиваващите в момента в Обединеното кралство работници от ЕС няма да покрият критериите, ако кандидатстват по новата схема.

Прити Пател обаче не е загрижена. По нейните думи е време бизнесът да започне да инвестира в хората в страната.

Тя посочи, че има 8 милиона души, което е 20 процента от работната сила, на възраст от 16 до 64 години, които в момента са „икономически неактивни“, че това е голям потенциал и че не е вярно, че британците не искат да вършат определена работа.

Пател обаче веднага бе опровергана от Андреа Уеърхам, директор на Отдел „Кадри“ във веригата „Прет а манже“, която каза, че 65 процента от работната ѝ сила е от страни от ЕС и че само един на 50 души, кандидатстващи за работа, е британец. Данните на националната статистика също са против оптимизма на Пател. От тези близо 8 и половина милиона, за които говори Пател, само 20 процента са изявили желание за работа.

Освен това около 2,6 милиона от тях са студенти, 2 милиона са със сериозни заболявания, други два милиона се грижат за домове или членове на семейството и малко повече от милион вече са пенсионери.   

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.