• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Цветан Цветанов предлага улица в София да бъде именувана „Илия Минев”

Цветан Цветанов предлага улица в София да бъде именувана „Илия Минев”

/КРОСС/ Столичният общински съвет да именува улица в София на името на българския антикомунист Илия Минев, предлагат председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов, народният представител Методи Андреев и депутати от ГЕРБ-София. Предложението до СОС е по повод Деня на почит към жертвите на комунистическия режим - 1 февруари, съобщава пресцентърът на ГЕРБ.

„Илия Стоянов Минев е български антикомунист, патриот и дисидент. По време на комунистическия режим лежи 33 години в затвори и концлагери, от които 1 860 дни в карцер, а 460 дни живее в гладна стачка. През 1988 г. Минев създава Независимото дружество за защита правата на човека. Издател е и на в-к „Свободно слово". Обявен е за почетен гражданин на град Септември. През 2000 г. е удостоен посмъртно с орден „Стара планина" - I степен", обяснява партийният пресцентър.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Няма нищо по-важно от това КОЙ го предлага, разбира се. Има ли по-голяма гавра от това подобно предложение да бъде дадено от човек като Цветанов?

29.01.2015 09:24:15

Анонимен

Няма нищо по-важно от това КОЙ го предлага, разбира се. Има ли по-голяма гавра от това подобно предложение да бъде дадено от човек като Цветанов?

29.01.2015 09:23:39

към:Анонимен

не е важно кой го предлага а е важно, че Илия Минев е заслужил да има паметник и не трябва да се забравя ! Комунизма е по-голямото зло дори от фашизма, всъщност самия комунизъм си е фашизъм

28.01.2015 15:44:45

Анонимен

Да вярвам пи. Точно произлезъл от комунистическото блато да прави предложение за Илия Минев. Това е връх в лицемерието.

28.01.2015 14:53:18

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.