• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Правосъдният министър: Няма да предложа кандидат за главен прокурор

Правосъдният министър: Няма да предложа кандидат за главен прокурор

/КРОСС/ Предложението на министър-председателя и ГЕРБ за партийна субсидия от 1 лев - първо ние припознахме волята на избирателя в проведения референдум, където единия от трите въпроса беше именно за намаляване на субсидията. В началото на 44-тия парламент ние внесохме и гласувахме за намаляване на субсидията в размер на 1 лев, както и за мажоритарна система в едномандантни избирателни райони, така че всъщност ние сме последователни. Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" правосъдният министър Данаил Кирилов. Надявам се да получим подкрепа за сегашното ни предложение, допълни той. Въпроса в случая е да се възобнови дебата как се финансират партиите и дали държавата продължава да има ангажимент към финансиране на политическата дейност и на демокрацията или всяка партия спасява себе си сама, каза още министърът.

По отношение на надвзетите през последните няколко години партийни субсидии и поисканата от БСП оставка на финансовия министър, Данаил Кирилов коментира, че и пред правна комисия е говорил по темата и заяви, че той не вижда с какво е сгрешил Владислав Горанов.

Няма да предложа кандидат за главен прокурор, въпреки, че имам право като правосъден министър, защото смятам, че кандидатурите трябва да бъдат номинирани от съдебната система, коментира още министърът. Освен това една подобна кандидатура веднага ще бъде атакувана, че това е кандидатурата на управляващото мнозинство, допълни Кирилов.

Каузата за отпадане на мониторинговия доклад за България не е само моя кауза, а на цялата държава. Тази кауза беше възприета от всички евродепутати в досегашния европарламент, включително беше подкрепена и от настоящия вицепрезидент, когато беше евродепутат. С оглед времето, което изпълнявам длъжността министър на правосъдието, залагам себе си за постигането на тази цел и смятам, че няма друг начин да заявя, че ще работя добросъвестно за постигането на тази цел, освен да заявя, че ако мониторинга не отпадне, аз бих си подал оставката, каза още Данаил Кирилов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.