• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Ревизоро: В митниците има златни момчета със златни ключета

Ревизоро: В митниците има златни момчета със златни ключета

/КРОСС/В митниците има златни момчета със златни ключета, а ключетата за устатата им - каквото и да се случи, да не говорят,  ги държи някой друг.

Това каза в студиото на Нова телевизия бившият митничар  №1 Емил Димитров- Ревизоро, сега депутат от Патриотичния фронт.

„Златните момчета са доверени лица, преминали са всички тестове, правят се конкурси само за тях, те работят на ръководни постове и каквото и да стане с тях, те никога не казват за къде са предназначени парите, с които те са хванали", обясни той. 

„Ваньо Танов въведе нов стил в управлението на митниците, да има тестове за честност, лоялност и интегритет и само доказано честните успяха да останат в системата и станаха началници", каза още Димитров. „Общото между случилото се в „Лесово" и задържането на началника на митницата в Свиленград Тодор Караиванов е, че това са хора, които са лоялни към съответната политическа сила, събират пари, но не е ясно къде ги носят", смята бившият шеф на митниците. 

„Караиванов е хванат с 12 000 лева на работното място и 6000 лева в дома му, а би трябвало да е обратното - каквото и да е изкарал, да си го носи вкъщи. Вижда се, че тези пари не са били предназначени за него. Той събира тези пари и чака те да бъдат транспортирани до някой. За втори път имаме провал и не се разбира къде отиват парите. ДАНС и прокуратурата трябваше да проследят потока на парите", обясни Ревизоро. 

От думите му стана ясно, че в Свиленградската митница всеки има роднини, които се занимават с внос и износ през границата, и когато някои митничар създаде проблем на някой с камион, това веднага е връща на неговите роднини. „Там тези, които са в ръководството са мразени, от тези, които не са, имаше подхвърлени наркотици и ред други неща. Там отдавна е време да отиде чужд човек, който да не е обвързан с местните", коментира Димитров.

„Смятам, че има замесени по върховете и в съдебната и в изпълнителната власт хора, които слагат чадър под някаква форма", коментира от своя страна бившият началник на митницата в Свиленград Георги Шишков, който напуска системата след като именно Емил Димитров го уволнява. "Мога да предположа, че всяка партия, взимаща властта чрез подобни схеми си осигурява по-добро действие в предстоящи свои мероприятия. В голямата си част корупцията е политическа", каза още той. Познавам съвестни служители, които са принуждавани да участват в определена схема, призна Шишков. "Георги Шишков аз го уволних, тогава той отричаше да има корупция", заяви в студиото Емил Димитров. 

В голямата си част корупцията е политическа. Незаконните пари от митниците отиват към политическите централи. Това означава, че част от митничарите са принуждавани да вземат рушвети, коментира Жоро Спицата, бивш началник на митницата, уволнен от Ревизоро. Тогава той не мислеше така, но сега виждам, че има голям прогрес, израснал е, коментира бившият митнически директор. 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.