• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Кандидатът от Младост за кмет на Младост

Кандидатът от Младост за кмет на Младост

Независимият арх. Стефан Стефанов продължава битката

/КРОСС/ Благодаря на съкварталците ми, които отбелязаха №87 в бюлетината за кмет на „Младост". Те разбраха, че по този начин подкрепят местен човек. Това заяви арх. Стефан Стефанов, единственият независим кандидат в битката за „Младост". На балотажа за кмет той се изправя срещу опонент от ГЕРБ.
„Аз и семейството ми живеем в „Младост". Дъщеря ми посещава детска градина в „Младост и тук ще расте. В „Младост" живеят майка ми и баща ми", допълни Стефанов, който е издигнат от инициативен комитет от съкварталци.

Той обяви, че с радост би се изправил на дискусия с опонента му, депутатка от ГЕРБ. Тъй като тя не живее в района, а е изпратена като партийно назначение, ще я запита дали е наясно с проблемите на „Младост". „Едва ли знае сутрин кой маршрут да избере, за да опита да избере задръстванията? Знае ли, че тротоарите ни са с плаващи плочки, които след дъжд ни окъпват с кал? Знае ли, че майките бутат колички по улицата, защото на тротоарите са спрели коли?".

„На живо не я познавам, може би, не обича да се разхожда сред хората. Но по снимките винаги я виждам усмихната. А на мен изобщо не ми е до смях, защото зная колко работа ме чака", добави арх. Стефан Стефанов, който каза, че се чуди дали опонентката му като кмет би била толкова пасивна, както в Народното събрание.

„Отворих сайта на парламента и видях, че от началото на мандата тя има точно 6 парламентарни питания. Предпоследното през март, последното сега по време на изборната кампания. За сравнение, например Ирена Анастасова, която бе директор на училище в „Младост", а сега е народен представител, е задала над 30 въпроса по актуални теми", мотивира се Стефанов.

Въпреки че е независим, арх. Стефан Стефанов получава широко обществено и политическо доверие. До него застават леви, десни и центристки партии като БСП, БСДП, „Екогласност", Възраждане, граждански организации като „Да спасим парк „Въртопо". Подкрепата си изразиха историкът проф. Андрей Пантев, олимпийският шампион Таню Киряков, футболният деятел Вальо Михов, настоящи и бивши народни представители като Ирена Анастасова и Иван Генов, общинските съветници Милка Христова и Калоян Паргов, певецът Орлин Горанов.

Решенията за „Младост" на арх. Стефанов се фокусират върху няколко основни точки. На първо място това е реализацията на парк „Въртопо", който ще бъде с мащабите на Южен парк. Също осъществяването на нови паркинги с поне 2000 места. Стефанов ще работи за културен дом в квартала, за втора млечна кухня, за дом за възрастни хора. Той ще залага на скоростното реновиране на детските площадки, които да бъдат поддържани , а около тях да бъде косена тревата своевременно. И законовото решаване на последствията от презастрояването. По тази тема той отново се обърна към кандидата на ГЕРБ и запита дали тя ще може да се бори с този проблем, след като гл. архитект на г-жа Фандъкова и законите на управляващите го поощряват. А относно прословутата градинка при бл. 401, ситуацията е абсурдна и точно Фандъкова с ръководения от ГЕРБ Общински съвет, през 2009 г са превърнали градинката в урегулиран имот за застрояване, приемайки този абсурден ПУП за „Младост".

Независимият кандидат призова съкварталците му да бъдат активни граждани и е категоричен, че както и досега, вратата му ще е отворена за тях.

"Гражданите ще имат пряк и непосредствен контрол на работата ми като кмет. Ще ги призова в неделя да бъдат активни, защото бъдещето на квартала зависи от всеки един от нас. Не ги призовавам да гласуват за мен, но ако решат могат да го направят с №87", каза още Стефан Стефанов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.