• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Напрежение в коалицията заради уволнението на Моллов

Напрежение в коалицията заради уволнението на Моллов

/КРОСС/ Уволнението на директора на Българската агенция по безопасност на храните Пламен Моллов предизвика поредния трус в отношенията между партньорите в управлението. От „Патриотичен фронт" скочиха срещу решението и се възмутиха, че то не е било обсъдено с тях, а се наложило да го научат от новините.

„Унизително е. Това е поредната проява на неуважение, след която ние сме в правото да преосмислим степента си на кооперативност", заяви пред „Преса" съпредседателят на ПФ Красимир Каракачанов.

„Пламен Моллов не е наше назначение. Валери Симеонов просто изрази становище, че той трябва да запази позицията си поради факта, че има необходимите професионални качества. И затова беше редно най-малкото, след като са взели такова решение, да го уведомят. Не казвам, че Моллов е добър или лош. Когато някой не си върши работата, ние ще сме първите, които ще поискаме отстраняването му. Но каквито и да са причините и мотивите, най-малкото едно телефонно обаждане беше абсолютно задължително между хора, които наричат себе си партньори. И неизбежно това до голяма степен ще ни принуди да преосмислим подхода си към тях", допълни Каракачанов. Според него напрежението се нагнетява от месеци, а причината за поредната колизия е „манията за величие на ГЕРБ и липсата на елементарна коалиционна култура".

В близките дни ПФ ще поставят ребром въпроса за предложените от тях приоритети - борбата с демографската криза и с битовата престъпност, необходимостта от радикална реформа и пълна ревизия в енергетиката, оградата по границата с Турция, приемането на промените в Закона за българите в чужбина.

Коалиционните партньори отказаха коментар в опит да тушират напрежението. Вицепремиерите Румяна Бъчварова (ГЕРБ) и Меглена Кунева (РБ) обявиха, че ще обсъдят казуса, преди да излязат с официална позиция.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.