• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Преглед на печата за 12 януари

Преглед на печата за 12 януари

/КРОСС/  "24 часа"

150 чиновници с по-високи заплати от президент и премиер е водещото заглавие на "24 часа". Управителят на БНБ е с 16 849 лв., а шефът на КФН - с 13 146 лв. заплата, сочи проучване на вестника. Кметовете в страната с решение на правителството от онзи ден вече ще могат да получават заплати, равни на министерските - по 4600 лева. Със същото решение заплатите на топчиновниците по министерствата също могат да стигнат министерските, макар и само на избрани високи длъжности - главни секретари и шефове на дирекции, отбелязва часовият вестник. 

"Труд"

Доход над 740 лв. има само един на 10 българи, четем на първата страница на "Труд". Само 11,3% от хората в страната разполагат с над 740 лв. на месец, сочат данни на НСИ. Оказва се, че малко под 800 хиляди души имат месечни доходи, които стигат за покупката на хубав хладилник, допълва "Труд" и отбелязва, че половината от населението в страната живее с по-малко от 390 лв. на месец. 

"Монитор"

До десет жалби на ден срещу парното и ВиК, научаваме от водещото заглавие на "Монитор". 214 дела за надписани сметки от "Топлофикация" са спечелени от абонати, показва проверка на изданието. "Монитор" отбелязва също, че има бум на оплакванията заради отменен полет и изгубен багаж. 

"Телеграф"

"Телеграф" съобщава за нов удар на крадени картини в София, разследван от полицията. От къща в квартал "Суходол" са изчезнали 8 платна, докато собственичката на имота е в чужбина, продължава вестникът. По същия начин бяха задигнати картините на Майстора и Димиитър Киров от къщата на Павел Антонов, докато той е зад граница. Информацията за новата кражба е била потвърдена за "Телеграф" от полицията. Крадците са задигнали 3 картини - акварел на Стоян Чуканов, който е известен художник с изложби в САЩ и Швейцария, две на Гаврил Орошаков, две на японски автор на коприна и една на неизвестен автор. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.