• 22 Май 2019 |
 •  USD / BGN 1.7508
 •  GBP / BGN 2.2155
 •  CHF / BGN 1.7382
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София -2°C

LG представи нови медицински монитори в България

LG представи нови медицински монитори в България

/КРОСС/ На базата на дългогодишен опит в развитието на технологии за плоски дисплеи, LG Electronics стъпва на полето на дисплеите за образна диагностика с новите си клинични и операционни монитори. Те са създадени, за да служат на медицинските работници да взимат животоспасяващи решения. Новите монитори и новите радиографски устройства са налични в България.
София, 07 декември, 2018 - Скоростта и прецизността на имиджовата диагностика може да спасява животи по време на медицински интервенции. LG Electronics се фокусира точно върху тази функционалност, когато започва производството на технология за медицински цели. Новите клинични и операционни монитори и дигитални сензори правят всекидневната работа в различни области на медицинския сектор по-лесна.

„Бизнесът с медицинските монитори на LG е напълно нов, глобално стартирахме тази година. Вярваме, че нашият опит в IT сектора, включително и в сферата на мониторите и дисплеите, ще ни позволят да се превърнем в лидер в медицинската индустрия, която има огромен потенциал." - казва Дарен Янг, IT продуктов директор на LG Electronics.

Дигитализиран рентгенов детектор за радиография
LG предлага широк набор от професионални предложения за имиджова диагностика - дигитален CsI AED рентгенов сензор, който създава висококачествени изображения, с възможност за визуализация на елементи с дължина 1 милиметър и визуализация на течности по време на записването. Тъй като и двата сензора изпращат финалните рентгенови снимки към диагностичните монитори за 3 секунди, в случай, че се използва безжичен интернет, комуникацията между рентгена и диагностиците отнема точно 6 секунди, което го прави възможно най-бърз.

Монитори за клинични прегледи
В диагностиката е изключително важно мониторите да представят всички нюанси на сивото акуратно. Мониторът на LG за клинични прегледи (моделите 19HK312C и 27HJ712C) отговарят на стандарта DICOM, част 14, на Американския колеж по радиография и Националната асоциация на производителите на електрически уреди, която стриктно дефинира цветовите характеристики на продуктите за медицински цели. Тъй като болничното оборудване се използва непрекъснато, сензор на LG мониторите измерва стабилността на изображението и проследява автоматично яркостта на мониторите, която намалява постепенно със стареенето на техниката.

Удобство и безопасна среда за работа
По време на работа лекарите и сестрите прекарват дълго време пред екраните всеки ден и яркият дисплей може да причини отпадналост и умореност на очите. Клиничните монитори на LG имат функция за четене, която ограничава количеството на синята светлина и създава оптимални условия за четене на дълги текстове. Функцията против трептене намалява потенциалните вибрации на екрана, което прави още по-комфортно гледането на екрана за дълго време. Мониторите от модела 19HK312C имат антибактериално покритие, а тези от модела 27HJ712C имат перфектни цветове, които запазват качеството и при гледане от ъгъл 178 градуса, което позволява на голям брой специалисти да наблюдават екрана.

Операционни монитори
LG е разработил 27-инчов 8MP дисплей от модела 27HJ7105, пригоден за операционни стаи. Тъй като мониторът визуализира 115% sRGB цветовата гама, всички тонове на тъмночервения цвят могат лесно да се различат на екрана. Всичко това може да спаси животи по време на операция, защото перфектното цветово визуализиране е важно за хирурзите, особено в случаи на лапароскопии. Този монитор също отговаря на стандарта DICOM част 14, за сиво, а яркостта му лесно се адаптира към светлите пространства в операционните стаи. Мониторът има ниво на защита IP35, а задният панел - IP32; предпазвайки от вода, прах и други течности, които могат да достигнат техниката по време на операция.

Клиничните и операционни монитори на LG и дигиталните сензори са вече достъпни и в България. Повече информация можете да откриете на: https://www.lg.com/bg/meditzinski-monitori

 

реклама
ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • реклама
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2019 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.

int(1)