• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Холивуд на протест срещу „унизителното“ връчване на Оскар в някои категории

Холивуд на протест срещу „унизителното“ връчване на Оскар в някои категории

/КРОСС/ Джордж Клуни, Брад Пит и Робърт де Ниро се присъединиха към нарастващия протест в Холивуд срещу връчването в рекламната пауза на наградите Оскар за кинематография, монтаж, грим и късометражен игрален филм, предаде Ройтерс.

Сандра Бълок, Ема Стоун и Джон Хам също добавиха имената си в откритото писмо, подписано от режисьорите Мартин Скорсезе, Спайк Лий и Алфонсо Куарон, с искане за отмяна на решението.
Академията за филмови изкуства и науки съобщи преди няколко дни, че Оскарите за операторско майсторство, монтаж, грим и прически и късометражен игрален филм ще бъдат връчени по време на прекъсването за реклами на тазгодишната церемония на 24 февруари. А по-късно в телевизионното излъчване на живо ще бъде включена редактирана версия на изказванията на победителите. Стремежът е телевизионното времетраене на церемонията, на която се връчват общо 24 киноотличия, да се намали с 40 минути и да се сведе до 3 часа.
В откритото писмо, подписано от режисьори, актьори и филмови дейци, се казва, че по този начин академията "унижава тези важни видове изкуство и понижава техния статут", като обижда професионалистите в тези области.
В сряда киноакадемията защити промяната и обвини "неточното отразяване и постове в социалните платформи", които "разбираемо засягат много членове на академията". "На 91-вата церемония за наградите Оскар няма да се връчват награди, по начин, който омаловажава постиженията на номинираните и на победителите", се казва в изявлението на киноакадемията.

Промяната беше разкритикувана и от Алфонсо Куарон, който е номиниран както за режисьорско, така и за операторско майсторство за филма "Рома". "В историята на киното, има шедьоври без звук, без цвят, без сценарий, без актьори и без музика. Но няма нито един филм без кинематография и без монтаж," написа в Twitter мексиканският режисьор.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Накрая го закрийте тоя цирк. И без това е само реклама.

16.02.2019 08:58:40

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.