• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Георги Коритаров Юлий Москов в спор за ДПС, Местан, ДС и Чорни

Георги Коритаров Юлий Москов в спор за ДПС, Местан, ДС и Чорни

/КРОСС/ Изразът „Нито потвърждаваме, нито отричаме" означава потвърждаваме.

Това казаха в студиото на Нова телевизия журналистите Георги Коритаров и Юлий Москов. Това бе единствената допирна точка в разговора им тази сутрин. Двамата коментираха новината за забраната почетният лидер на ДПС Ахмед Доган и депутатът от ДПС Делян Пеевски да влизат в Република Турция.

Тук мирише на турски ботуши, коментира Москов. Не е работа на Турция, не е работа на Ердоган да се занимава с Доган, каза той. За него е смешна тезата, че е заради контрабанда на цигари. Производителите на цигари не се занимават с контрабандата им, с нея се занимават други хора, каза той.

За мен е важно кога и как ще бъде изяснена официалната позиция на Република Турция, каза от своя страна Георги Коритаров. Той отбеляза, че новината за забраната идва двайсетина дена след публикацията на „Шпигел" с Пеевски, която според Москов не е достоверна.

Това е клевета, каза той.

Дори и да са клевети, те са с български източник, отвърна Коритаров.

Независимите немски медии се опозориха, когато се разбра, че в продължение на пет дни те крият престъпленията на мигрантите, отбеляза Москов. Според него тези медии са зависими, слугински към властта.

Затова каквото и да напишат, аз съм силно резервиран, заключи той.  

Еврдоган има два проблема. Единият проблем са българските турци, около 400 000 човека, които са настроени, повечето, републикански и демократично. На изборите в Турция те гласуват против Ердоган. Ердоган иска да установи контрол върху тях. Ако това бъде оставено само на Лютви Местан, това никога не може да се  случи. Стана ясно, че Лютви Местан е слаб политик, коментира Москов.

Това е репресия на един разюздан диктатор, заключи той.

Георги Коритаров не се съгласи с тезата на Юлий Москов.

Нищо от това не може да бъде приведено като реален и смислен, дълбок политически аргумент, заяви той.

По никакъв начин не може да се твърди, че политиката на ДПС при председателството на Местан е била протурска. Напротив. Това беше опит да се прави просветена евролиберална политика, каза Коритаров. Той е убеден, че тъкмо Местан е стоплил отношенията между Турция и България. Тази политика беше политика на възстановяване и задълбочаване на диалога, категоричен бе той.

Декларацията за сваления турски самолет беше върхово постижение за изразяване на позиция на България като съюзник на Алианса, каза още Коритаров.

Двамата продължиха спора, но вече на тема ДС и Чорни.

След като Москов обвини Кориткаров, че е съветник на Местан, Коритаров пък му напомни, че е служител на Чорни. Съдружник, уточни Москов и нападна колегата си по темата ДС. Коритаров пък заяви, че един ден служителите на ДС ще бъдат обявени за светци. 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Муахахаха-Агента на ДС /доносник/Алберт успешно еволюира от манипулато-митолог до квартален разказвач на вицове.Особен що се отнася до Русия агента заедно с още няколко доносника мекерата обикаляйки студиата на две три телевезии громят от смях Русия и руската външна полотика.

12.02.2016 11:11:13

българин

Известно е от историята, че голяма част от ченгетата са били двойни и тройни агенти. Да не би г-н Коритаров да е бил вербуван и от турските служби, че така страстно защитава техните интереси?

12.02.2016 10:02:44

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.