• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Лавров се срещна със Захариева и похвали двустранните отношения

Лавров се срещна със Захариева и похвали двустранните отношения

/КРОСС/ Руският външен министър Сергей Лавров отбеляза успехите в диалога между Русия и България в началото на срещата си с българския вицепремиер и министър на външните работи Екатерина Захариева, която пристигна на посещение в Москва, предаде ТАСС, съобщава ДИР.бг

"Радваме се да ви приветстваме в Москва и да продължим диалога, който в последно време придоби устойчивост и динамика, - каза Лавров, откривайки срещата. - Според нас това отговаря на интересите на народите на нашите страни. Отношенията между нас почиват на дълбоки исторически и културни традиции. Миналата година отбелязахме 140 години от освобождението на България в резултат на руско-турската война от 1877-1878 г., а тази година отбелязахме и 140 г. от установяването на дипломатически отношения."

"Ние сме признателни за това, че приехте нашата покана, за добрата възможност да обсъдим целия спектър на двустранните връзки и, разбира се, да обменим мнения за положението в Европа и в света като цяло", добави Лавров.

Министър Захариева, от своя страна, изрази задоволство от активизацията на диалога между София и Москва. "През последната година имахме редица посещения на високо равнище и аз се радвам, че се възобновява и моят диалог с вас", добави тя, цитирана от ТАСС.

По-късно през деня външният ни министър ще се срещне и с българската общност в Москва. Посещението на Екатерина Захариева е първото на външен министър на България в Москва от 2011 г. насам. Тази година България и Русия отбелязват 140 г. от установяване на двустранни дипломатически отношения.

Русия е един от основните външнотърговски партньори на България и една от основните държави за входящ туризъм у нас. 511 000 руски туристи са посетили страната ни през 2018 г. , което нарежда Русия на 6-о място по брой туристи в България. По данни на руската страна около 300 000 руски граждани притежават недвижими имоти у нас. Консулската ни служба в Москва годишно издава около 200 000 визи, което е около половината от броя на визите, издавани от всички български задгранични представителства.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Не е съвсем така ,нашите не стават просто не сме суверенна държава.Ако бяхме Белене одавна щеще да направен и газта щеще да минава първо през нас.И още щяхме да имаме пазари за много производства.Но запада ни забрани да търгуваме със тях това бяха наши пазари.А те си наместиха там. Но ти ли или си много малък и неги занеш тези работи или си много глупав.

22.10.2019 22:16:58

Анонимен

Как няма да ги похвали , Бацко им угоди за всичко , загуби делото за Белене , плати им с нашите пари 1,2 милиарда , сега ще загроби още 20 за да го построи , преглътна няколко милярда загуби от транзита на газ през Украйна , сега ще даде още три милиарда за газопровода за Сърбия , в това време руснаците пълнят гушата а Ганю духа супата ... То на тях това им е целта от векове....

21.10.2019 13:28:40

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.