• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

"Експоцентър" - Москва отваря руския пазар за български стоки

"Експоцентър" - Москва отваря руския пазар за български стоки

/КРОСС/ „Експоцентър" - Москва улеснява излизането на руския пазар и от това може да се възползват български фирми, работещи в различни браншове, заяви Николай Гусев, първи заместник генерален директор на изложбения център, при неговото представяне на 75-ия Международен технически панаир в Пловдив.

Проявите на „Експоцентър" - Москва са място за иницииране и осъществяване на международни проекти, които са полезни и за българската бизнес общност, подчерта Н.Пр. Анатолий Макаров, извънреден и пълномощен посланик на Русия в България. Официални гости бяха също Георги Гергов, мажоритарен собственик на Международен панаир Пловдив и почетен консул на Русия в града, Константин Артюшин, търговски представител на Русия в България, и Георги Минчев, председател на Българо-руската търговско-промишлена палата. Презентацията предизвика голям интерес сред присъстващите представители на деловите среди, тъй като показа редица възможности за навлизане в един огромен пазар.

С голям успех у нас се продават български деликатеси, като локум, лютеница и сирене, много се търсят ракия, суджук, луканка, колбаси и всички видове консерви, изтъкна Николай Гусев. Български производители от хранителната индустрия са добре познати, защото участват в нашето най-голямо изложение - „Продекспо", добави той. Деловият форум за храни и суровини заема площ от 100 000 кв. метра, всяка година участват фирми от 25-28 държави и има национални експозиции от 30 страни.

В „Експоцентър" - Москва се провеждат 109 изложби годишно, като 30 от тях са собствени, а останалите - гостуващи. Представят се над 30 000 изложители от 110 държави, а само регистрираните посетители специалисти са около 1.5 милиона.

Половината от участниците идват от европейски държави, като вече три десетилетия най-силно е присъствието на Германия. „Въпреки санкциите, се увеличават изложителите от Германия, Италия, Испания, Франция. 35 от общо 47 страни в Европа са на нашите изложения", каза Гусев. Той допълни, че нараства броят на компании от Китай, Индия, Япония и други азиатски държави.

С тези впечатляващи резултати „Експоцентър" - Москва посреща своята 60-годишнина, стана ясно от презентацията.

С Международен панаир Пловдив имаме дългогодишно и активно сътрудничество, подчерта Николай Гусев и припомни, че в България първото изложение на фирми от бившия СССР е организирано през 1939 година. От тогава до сега контактите не са прекъсвани.

Независимо от трудния период в търговските отношения между България и Русия заради санкциите, в последно време има активизиране на високо държавно ниво, а това се усеща и в дейността на стопанските субекти, заяви Георги Минчев. Ние ще направим всичко възможно, за да се използват възможностите на „Експоцентър" - Москва за презентиране на българската икономика и на водещи фирми, добави той.

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.