• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Vienna Mozart Orchestra идва у нас за рождения ден на Classic FM радио

Vienna Mozart Orchestra идва у нас за рождения ден на Classic FM радио

/КРОСС/ Един от най-известните класически оркестри в света ще посети страната ни по повод 25-та годишнина на радиото.

Classic FM радио ще отпразнува 25-ия си рожден ден с тържествен концерт на Vienna Mozart Orchestra. Един от най-известните класически оркестри в света ще зарадва българската публика на 22 декември в зала 1 на НДК, по повод годишнината на единственото радио за класическа музика в страната и на Балканите.

Както подсказва името на оркестъра Vienna Mozart Orchestra, музикантите в състава му се посвещават изцяло на произведенията на най-уважавания представител на този период - Волфганг Амадеус Моцарт. Репертоарът на оркестъра варира от всички негови симфонии, през голямо разнообразие от инструментални концерти (за цигулка, пиано и духови), до арии и дуети от най-известните му опери. По повод предстоящите светли празници, от 23 април до 6 май организаторите дават частично 10% отстъпка от цената на билети за събитието. Специално за рождения ден радиото, на сцената ще се качат 17 от най-изявените класически музиканти.

Вече четвърт век Classic FM радио се стреми да съхранява и популяризира класическа музика сред различни по вид и възраст аудитории, като неотлъчно е медиен партньор и коорганизатор на най-значимите концерти, фестивали и събития в този стил музика. Тази година радиото ще празнува с грандиозен концерт на основания от едни от най-добрите музиканти в света - Vienna Mozart Orchestra.

Oще от създаването си през 1986 г. оркестърът радва публиката по цял свят, като концертите им се отличават не само с високото ниво на професионализъм и музикалното майсторство на сцена. Благодарение на тях, но и на автентичните исторически костюми и перуки, богатата програмата, както и ентусиазма на всички тези млади музиканти, концертите на Vienna Mozart Orchestra се превръщат в едно незабравимо преживяване.

Макар да е роден в Залцбург, Моцарт намира своя дом във Виена, където живее и твори едни от ключовите си произведения и ненадминати в световен мащаб шедьоври. Всички оркестранти се стремят да запазят музикалната традиция и културното наследство на Виена, като се посветят на популяризирането на симфоничната камерна музика от Виенския класически период. Те с лекота ще пренесат публиката в онова време, което оформя Виена, столицата и резиденцията на Хабсбургската империя, както никой друг културен период не е правил преди: Барокът!

Любителите на класическата музика ще имат възможността да посетят концерта на Vienna Mozart Orchestra по случай 25-тия рожден ден на Classic FM радио на 22 декември в зала 1 на НДКОрганизатор на концерта е BGTSC, компания с дългогодишен опит в организирането на концерти и масови мероприятия. Билети можете да намерите на eventim.bg.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.