• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Япония изгражда супебързи мобилни мрежи от пето поколение (5G) до 2021 година

Япония изгражда супебързи мобилни мрежи от пето поколение (5G) до 2021 година

/КРОСС/ Японските власти одобриха плановете на четири телекомуникационни оператора за изграждане на супербързи мобилни мрежи от пето поколение (5G мрежи), съобщи в сряда агенция Nikkei Asian Review.

Министерството на вътрешните работи и съобщенията на Япония одобри заявленията на компаниите NTT Docomo, KDDI, SoftBank и Rakuten, който да започнат от октомври да предоставят 4G услуги. Доставчиците планират да въведат 5G мрежи през 2020-а година и ще трябва да предлагат този вид услуга във всяка японска префектура до 2021-а година.

В допълнение, от тях ще се изисква да създадат до 2024-а година базови станции в поне половината от 4500 блока, на които Министерството на комуникациите е разделило Япония.

Едно от условията на Министерството на телекомуникациите беше да "се вземат достатъчно мерки за киберсигурност, включително реагиране на риска за веригите за доставки", съобщава Ройтерс.

Това условие възпрепятства ефективно доставчиците на телекомуникационни услуги да използват мрежово оборудване на китайските технологични гиганти Huawei Technologies и ZTE Corp., и последвалата фактическа забрана, приложена през миналата година върху покупките на продукти на тези компании от страна на японското правителство.

Huawei и ZTE са подложени на силен контрол от Вашингтон върху връзките им с китайското правителство с оглед на опасения, че техните технологични устройства могат да бъдат използвани от властите в Пекин за шпионаж.

Четирите японски телекома ще изразходват сумарно за петгодишен период малко под 1,7 трлн. йени (около 15,29 млрд. щатски долара) за изграждането на техните 5G мрежи. На това обаче се гледа като на консервативна оценка, която вероятно ще се повиши с течение на времето.
Новината идва на фона на доста натоварена седмица в глобален план за мобилните 5G мрежи, след като Съединените щати и Южна Корея пуснаха първите високоскоростни мрежи от пето поколение, които вече осигуряват свръхбърз интернет в 85 града.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.