• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Най-богатият лекар у нас приватизирал Летище Горна Оряховица

Най-богатият лекар у нас приватизирал Летище Горна Оряховица

/КРОСС/ Проф. д.р Генчо Начев модернизирал и разширил летателната база, обслужваща само частни полети Над 10 апартамента в София, 3 в Свети Влас, 6 в Сандански и влог от 3-4 милиона лева в различни банки далеч не са топ-перлата в короната от богатства на един от най-известните и най-популярни български кардиохирурзи.

Шефът на столичната „Света Екатерина" проф. Генчо Начев отдавна е „построил комунизма" и поддържа такъв стандарт, какъвто колегите му в държавните болници не могат да сънуват дори в най-благите си сънища. Митовете и легендите относно финансовото състояние на спеца, спасил десетки животи, отдавна се преплитат в какви ли не истории -като политически чадър, приятна раздумка на чаша уиски с политици, усилена операционна работа, заплата от по 30 бона на месец, допълнителни часове, консултации в провинциални болници и какво ли не още.

Професор д-р Генчо Начев шашардиса всички с данъчната си декларация, която показа, че е по-богат от ;. президента Румен Радев и от премиера Бойко Борисов, взети заедно, плюс сюрия депутати, редовно търкащи банките на Народното събрание. Годишното възнаграждение на специалиста с бяла престилка отдавна гони половин милион.

Казват, че той буквално се раздава за пациентите си и понякога целият му ден преминава в операционните зали, макар че подобен подвиг не е по силите на нито един човек. Въпреки това се намирали документи, които показвали, че д-р Начев влиза от една операция в друга. Именно от упорит труд, а не от бизнес дела успял да натрупа завидното благосъстояние. Най-апетитната хапка в него било летище „Горна Оряховица". Медикът бил поканен от свои приятели да се включи в обновяването му преди повече от две петилетки.

Приел офертата с лекота, защото бил изключителен родолюбец и не можел да допусна, че в съвременна България може да има летище, което да е гражданско, но отвън и отвътре да прилича на аграрно. Летището при Горна Оряховица е създадено през 1925 г. и първоначално се е използвало предимно от Военновъздушните сили. През 1948-а е открита редовна гражданска въздушна линия Горна Оряховица - София, третата такава в страната.

Сегашната писта е завършена през 1973 г. и има бетонна конструкция. Десетилетие по-късно се прави пътнически терминал и административна сграда. В демократичните времена летището става международно и в него е открит граничен и митнически пункт. Проф. Начев и приятели имали заслуга в разработването на светотехническа система, позволяваща кацания и излитания при намалена видимост и лоши атмосферни условия. Отделно Начев притежавал дялове от различни дружества, вложил е над 1 милион лева в инвестиционни фондове и притежавал акции в три поликлиники в Унгария, Полша и Хърватска.

Автор: Моника Борисова /в.Уикенд

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Този професор с всичките си възможности многоръкият Шива ли е?А може би робот ,който не се уморява никога.Каквито и качества да има човек,такова богатство не е само от честен труд.Поне не и у насХалал да му е богатството.

16.08.2018 20:18:36

Анонимен

Интересно, защо тогава Летище Г. О. липсва от картата на flightradar24.com? Особено след като има статут на международно?! Всъщност, във "флайтрадар" фигурират само летищата в София, Пловдив, Варна и Бургас. И нито едно от тях не е обявено като международно!

16.08.2018 20:16:59

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.