• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Парламентът избра новия подуправител на БНБ

Парламентът избра новия подуправител на БНБ

/КРОСС/ Единодушно Народното събрание избра Радослав Миленков за подуправител на Българската народна банка - ръководител на управление "Банков надзор" и освободи от този пост Димитър Костов. Пред депутатите управителят на Централната банка Димитър Радев мотивира номинацията си на Радослав Миленков, като се позова на високата му квалификация и богат професионален опит в банковото дело.

„Има значителен управленски опит от няколко търговски банки, а от ноември 2014-а година досега заема длъжността „Председател на Управителния съвет на фонда за гарантиране на влоговете в банките". Своевременния избор на господин Миленков е от съществено значение и в контекста на процеса на присъединяване на България към единния надзорен механизъм".
Миленков замени Димитър Костов, който предсрочно подаде оставка в началото на месеца

Народното събрание прие и процедурни правила за избор на двама заместник-председатели в Комисията за финансов надзор, ръководещи управления "Надзор на инвестиционната дейност" и "Застрахователен надзор". Кандидатурите се внасят от председателя на Комисията в петдневен срок и ще бъдат проверявани за принадлежност към бившата Държавна сигурност. Допуснатите кандидати ще бъдат публично изслушани в парламентарната комисия по бюджет и финанси и гласувани в пленарната зала.
Приемането на процедурните правила се прави след предсрочно прекратените мандати на Бойко Атанасов и Ралица Агайн.
Бойко Атанасов пое председателското място в Комисията за финансов надзор, като номинация на партия "Атака", след като Карина Караиванова се оттегли от ръководството, за да се присъедини към екипа на Европейската банка за възстановяване и развитие. Ралица Агайн подаде оставка през август миналата година след фалита на застрахователното дружество "Олимпик".

Предвижда се и изслушване в НС на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков. В парламентарния контрол ще участват петима министри. Пръв на депутатски въпроси ще отговаря министърът на отбраната Красимир Каракачанов, министърът на земеделието и храните Румен Порожанов ще даде информация за изграждане на ракетни площадки за противоградова защита. Министърът на културата Боил Банов ще отговаря на въпроси за създаването на публичен регистър на разпространителите и доставчиците на медийни услуги и въвеждането на Директивата за аудиовизуални медийни услуги в българското законодателство.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.