• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Всичко, което трябва да знаем за Оскари 2019

 Всичко, което трябва да знаем за Оскари 2019

/КРОСС/ Най-бляскавата церемония в света на киното винаги предизвиква дебати и сензации.

Тази година те дойдоха много преди връчването на наградите с отказа на обвинения в хомофобски изказвания Кевин Харт да води Оскарите. Твърде възможно е Академията да не търси повече титуляр за шоуто, а да заложи на различни холивудски суперзвезди, които да влязат в ролята на водещи.

Церемонията ще се състои на 24 февруари в "Долби тиатър" в Лос Анджелис. По традиция тя ще се излъчва пряко по официалния канал на наградите - ABC.

Изминалата година бе белязана от много силна симбиоза между киното и музиката с хитове, като "Бохемска рапсодия" и "Роди се звезда". В тази връзка на Оскарите се очаква грандиозната поява на Лейди Гага, която ще изпълни култовия любовен хит "Shallow".

Междувременно продуцентката Дона Джилиоти и режисьорът Глен Уайс получиха задачата да олекотят формата на церемонията с по-свежо шоу, което този път да не продължава повече от три часа. Това ще е първият подобен случай от 1973 година насам, посочват от "Индипендънт". За целта наградите в някои от по-непопулярните категории ще се връчват по време на рекламните паузи. Така ще се спести почти час от церемонията, която миналата година продължи цели три часа и 53 минути.

Ще има ли категория "Най-добър популярен филм"?

Не! Новата награда бе обявена миналия август, но организаторите се отказаха от нея месец по-късно, след като идеята получи много негативни отзиви. Критиците и феновете се притесниха, че категорията може да запази най-желаните призове за филми, които се смятат за престижни, за сметка на ленти като "Черната пантера".

Ще има ли нови членове на Академията?

Академията обяви през юни, че е поканила 928 нови членове от киноиндустрията. Тези събития бяха предизвикани още през 2016, когато излязоха данни, че 92 % от гласуващите на Оскарите са бели, а 75 % са мъже. Покани за членство са получили Ейми Шумър, Джейда Пинкет-Смит и др.

Фаворитите

На този етап наблюдателите свеждат съревнованието в категорията "Актьор в главна роля" до двама фаворити - Рами Малек и Крисчън Бейл.

Малек се превъплъщава в образа на легендарния вокал на Queen Фреди Меркюри в музикалната драма "Бохемска рапсодия". Крисчън Бейл играе бившия вицепрезидент на САЩ Дик Чейни в политическата комедия "Вице".

За всеобща изненада филмът "Бохемска рапсодия" спечели двете награди "Златен глобус", за които беше номиниран - за най-добра драма и най-добър актьор в драма. Неочакваната подкрепа за продукцията, както и за Рами Малек, увеличават шансовете на актьора за "Оскар".

На церемонията за наградите "Златен глобус" Крисчън Бейл грабна отличието за най-добър актьор в комедия. Седмица по-късно спечели същото отличие и на наградите "Изборът на критиците", като към него прибави и втори индивидуален приз - за най-добър актьор. Това накара наблюдателите да сведат борбата за Оскара до него и Малек.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.