• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Преглед на печата

Преглед на печата

/КРОСС/ "Барбалов фаворит за транспорта на София", информира Труд. Всекиднвеникът посочва, че заместник-кметът по финансите и здравеопазването Дончо Барбалов вероятно ще поеме и трети ресор - транспорт. Той е сред фаворитите да заеме мястото на подалия оставка Евгени Крусев. Труд е научил, че е било спрягано името и на заместник-председателят на транспортната комисия в Столичния общински съвет Зафир Зарков, който не е отрекъл информацията.
"22 нови сензора ще мерят въздуха в София, билетът левче по-начесто", съобщава 24 часа. С тях общината ще изгради своя система за мониторинг, която ще допълни 4-те станции на Изпълнителната агенция по околна среда. На публична платформа всеки в реално време ще може да види данните. Това съобщиха общински съветници от ГЕРБ в отговор на исканията на протестиращите срещу мръсния въздух вчера. Промяна на механизма за пускане на зелен билет за градски транспорт от 1 лев, която да го направи по-гъвкав, обеща шефът на Столичния общински съвет Елен Герджиков. Над 74 000 софиянци са пътували във вторник с билета за левче, допълва 24 часа.
"Оградата с Турция отново падна", пише Дума. Изданието посочва, че това е станало ясно от снимки, публикувани в социалните мрежи от депутата от БСП Николай Цонков. Кадрите са от 4 декември. Падналата ограда е на 12 км от Малко Търново, в местността Дълбокия дол, уточнява изданието.
"Хазаите на ексминистър Нанков ударно печелят европроекти", пише в заглавие Сега. Изданието коментира, че жилищната ситуация на бившия министър и настоящ зам.-министър на регионалното развитие Николай Нанков се е оказала доста заплетена и със сериозни бизнес нюанси. При преглеждането на имуществените декларации на властта Сега е открил, че Нанков досущ като финансовия си колега Владислав Горанов е подслонен в чуждо жилище, за което не плаща наем. В отговор на въпросите на вестника заместник- министърът е обяснил, че от 2011 г. до момента обитава 1/3 от апартамент в столицата, който е собственост на дългогодишна семейна приятелка - Тодорка Сотирова. В замяна Сотирова ползвала безвъзмездно бащината къща на Нанков в Априлци, отбелязва Сега.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.