• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Георги Свиленски към Цветанов: Вие ли сте министър-председател или Борисов?

Георги Свиленски към Цветанов: Вие ли сте министър-председател или Борисов?

/КРОСС/ „Г-н Цветанов, Вие ли сте министър- председател  на България? Вие ли назначавате зам.-министрите, защото вие на практика го напарвахте от парламетарната трибуна с Николай Нанков, казахте и кои кметове ще приема в кабинета си“. С тези думи се обърна зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски към председателя на ПГ на ГЕРБ.

 „Аз мисля, че министър-председателят е друг и се казва Бойко Борисов и Вие все още не сте заели този пост. Недейте да кадрувате в кабинета на г-н Борисов“, призова социалистът.

Георги Свиленски припомни, че преди няколко месеца, парламентът е гласувал оставката на депутата Делян Добрев. „Вие не го освободихте с мотив за експертните му качества. Нанков по-слаб експерт ли е от Добрев, че искате сега да го освободите?“, попита Георги Свиленски  Той подчерта, че когато е станал инцидентът на Своге, Нанков не е знаел как се поема отговорност. 

„Първата му реакция беше, че не е сигурен дали политическата отговорност се поема с оставка. А как се поема, г-н Нанков?“, попита зам.-председателя на ПГ на левицата

 

Драгомир Стойнев към Нанков: Ще станете ли зам.-министър в МРРБ?

„Няма как да подминем оставката на Николай Нанков и да не поискаме да знаем причината. Ако има лични причини, той трябваше да е тук и да отговори на въпросите – отговаря ли на истината твърдението, че подалият оставка бивш министър на регионалното развитие и благоустройството Нанков ще бъде върнат в правителството като зам.-министър в същото министерство“. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев. 

Той попита- ако днес бъде подписана заповед за назначаването му за зам.-министър, как това действие отговаря на поетата политическа и морална отговорност  с оставката му заради смъртта на 20 български граждани, загинали при тежка катастрофа и заради лошата инфраструктура. „Политически лоялният депутат Нанков обаче подава оставка, за да се върне на същото място, но като зам.-министър с ресор, разпределящ милиарди за инфраструктурно строителство. Това ли са фактите?“, попита Стойнев.

По думите му, ако отговорът е- да, това означава, че зад тях стои брутално и безсрамно лицемерие, гавра с морала и една желязна машина за много пари и власт, разпределяни под формата на  инфраструктурни проекти.  „Г-н Нанков, Вие в крайна сметка, морален ли сте или сте лоялен? Стоящите на банките в дясната част на залата депутати – Вас кой ви избра, народът или ГЕРБ? Как ще погледнете народа в очите утре , след маньовъра с оставката? Някой от вас ще пита ли Нанков- къде отива?“, попита зам.-председателят на ПГ на левицата.

По думите му, ако Нанков стане зам.-министър, тогава управляващите са псевдо морални, правят псевдо политика и превръщат България в псевдо държава.   „Нито корупцията обаче е псевдо, нито бедността, нито провалената здравна система.  Срещу вас стои един огромен обществен вот, заради псевдо морала, псевдо политиката, псевдо реформите и кражбата на доверие на българите. Този вот е обречен да бъде успешен“, заключи Драгомир Стойнев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

ЗА ТОВА ПЪК БСП Е ПСЕВДО ПАРТИЯ

10.10.2018 20:10:52

Анонимен

Току що по БТВ, д-р Канов постави диагноза на комунистите - психопати, които не са се разкаяли за извършените злини и убийства и до днес!

10.10.2018 20:09:14

Анонимен

А ТИ ЛИ СИ ЛИДЕР НА БСП ИЛИ КУРНЕЛА.

10.10.2018 15:46:53

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.