• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Тарифите и обхватът на пътищата с тол такса ще бъдат обсъдени на среща при премиера

Тарифите и обхватът на пътищата с тол такса ще бъдат обсъдени на среща при премиера

/КРОСС/ Обхватът на пътищата, за които ще се плаща тол такса, и размерът на тарифите ще бъдат обсъдени на среща при премиера Бойко Борисов с превозвачите днес. Това съобщи на брифинг в Агенция "Пътна инфраструктура" заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.
След поредица от срещи с транспортния бранш и на експертно ниво доближихме позиците по отношение на обхвата, на тарифите и други детайли, каза зам.-министърът. Целта е да имаме справедлив модел на тарифиране и да спазим европейския принцип, който натоварва да плаща повече, обясни Нанков. Искаме да създадем необходимите условия за развитие на транспортния бранш, но и да не лишаваме пътния сектор от ресурс за ремонт и рехабилитация. Всеки компромис по отношение на обхвата и тарифата ще влияе в дългосрочен план върху качеството на пътищата и изграждането на автомагистралния пръстен, заяви още заместник-министърът.
Фалшива новина и спекулация са тиражираните публикации, че офшорна фирма ще събира тол таксите, категоричен е Нанков. Той напомни, че режимът за избор на Национален доставчик на услуги (НДУ) за събиране на пътни такси е регистрационен и на 14 май т. г. Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ) е сключила договор с втори доставчик. Той ще влезе в сила след доказване на функционална и оперативна съвместимост от страна на кандидата. Докато не се докаже съвместимост, договор няма и може изобщо да не стане факт, обясни Нанков. Заместник-министърът подчерта, че регистрираният доставчик е с изцяло българско участие и пари от България през офшорни фирми няма да изтичат, каквито внушения днес бяха направени.
Председателят на Управителния съвет на АПИ Георги Терзийски посочи, че съгласно Закона за икономическите и финансовите отношения с дружествата, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, контролираните от тях лица и техните действителни собственици, министърът на финансите издава заповед със списък на държавите, които са с преференциален данъчен режим и Кипър не е в този списък. Това е първата фалшива новина, заяви Терзийски, а втората е, че дружеството не е с българско участие, което не е вярно и това може да бъде проверено от всеки. "Тъй като се появиха и спекулации, че представители на корпоративни структури управляват тол системата, искам да заявя ясно и категорично - тол системата се управлява от оператора АПИ, не от Лилана и други известни или неизвестни имена", заяви председателят на УС на АПИ.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.