• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Вестниците пишат...

Вестниците пишат...

София /КРОСС/ Водещи заглавия в българската преса:

в. "Монитор": Токът за бита по-евтин от днес

Токът за битовите потребители поевтинява минимално средно с 0,11 на сто от днес. За клиентите на ЧЕЗ намалението на тарифите е с 0,63%, за тези на ЕВН - 0,44%. Абонатите на Енерго Про обаче ще плащат с 1,09 на сто повече. Това съобщи вчера шефът на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов.
Добра новина има и за бизнеса. Добавката „задължение към обществото" става 37, 90 лева на мегават час, вместо 40,21 лева, колкото първоначално бе сметнал регулаторът. Така за най-тежката индустрия, която има годишно потребление на ток над 30 гигаватчаса, добавката ще бъде 18,77 лева на мегават час. За фирмите с потребление между 10 и 30 гигаватчас на година тази добавка става 26,65 лева. Досегашното ниво на добавката, която плащаше бизнесът бе 18,93 лева. Тези икономии за индустрията ще бъдат постигнати, след като влезе в сила Наредбата за намаляване на плащанията за зелен ток от индустриалните фирми.

в. "Дума": ГЕРБ и РБ се плашат с избори

"Идва кратка отпуска. Призовавам колегите от ГЕРБ да слязат от метлите". Това написа от САЩ в блога си лидерът на ДСБ и съпредседател на Реформаторския блок (РБ) Радан Кънев в четвъртък. Той намекна и за предоговаряне на коалицията, и за нови избори.Отговорът на ГЕРБ не закъсня. Цветан Цветанов заяви вчера, че в ГЕРБ също има мнения, че коалиционните отношения с РБ трябва да бъдат предоговорени. Депутати от групата дори са поставили въпроса за по-малко министри от РБ в правителството. Цветанов каза още, че ГЕРБ е готова по всяко време на всякакви избори.

в. "24 Часа": Петима от Народен съюз депозираха заявления за напускане на групата на БДЦ

Днес народните представители от Народен съюз - Светлин Танчев, Георги Ковачев, Борислав Иглев, Румен Йончев и Явор Хайтов депозираха заявленията си за напускане на парламентарната група на БДЦ пред ръководството на групата, съобщиха от "Бъдеще и развитие за България".
Това им действие е продиктувано от отказа на депутатите на госпожа Ковачка да приемат в името на парламентарната група да фигурира и Народен съюз, коалиция, която включва пет от партиите, които се явиха заедно на парламентарните избори за 43-то НС. Депутатите от Народен съюз намират за редно политическите различия в групата да бъдат ясно дефинирани около трите основни политически представителства БДЦ - ББЦ и Народен съюз.

 

в."Сега": Антикорупционният закон не мина на първо четене

След два часа дебати законопроектът за антикорупционен закон не успя да мине на първо четене. Срещу законопроекта се изказват от всички ПГ с изключение на Реформаторите. След двучасовите дебати реформаторите предложиха удължаване на времето, но мнозинството отхвърли предложението. Бяха направени три опита за удължаване на времето, за да се стигне до гласуване.От БСП обаче се обявиха против нарушаването на правилника на парламента, тъй като вече предложението за удължаване на дебатите беше отхвърлено. Това накара председателят на НС Цецка Цачева да свика извънреден председателски съвет, за да накара депутатите да продължат дебата по законопроекта.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.