• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Позиция на ОЖС в БСП по повод проявите на насилие и агресия от и срещу деца

 Позиция на ОЖС в БСП по повод проявите на насилие и агресия от и срещу деца

/КРОСС/ „Обединението на жените социалистки" в БСП се обявява против всякакви форми и прояви на агресия и насилие срещу и от деца. Остро осъждаме омразата, насилието и нетърпимостта, като считаме за абсолютно неприемливо и недопустимо случващото се в българското училище и общество. Считаме обаче, че на училището не трябва да се гледа като изолиран остров. Агресията и насилието са в заобикалящия децата ни свят. И за превенцията трябва да се грижат не само преподавателите, родителите и близките. Борбата с насилието изисква колективните усилия на семейство, общество, институции и медии.
Според изследване на УНИЦЕФ, през 2018 година учениците в България са сред челните десет от общо 43 изследвани страни, засегнати от проблема „училищен тормоз". Общуването родител-дете става жертва на задълбочаващите се икономически проблеми в страната. Отглеждането и възпитанието на деца чрез социалните мрежи става практика. Дискомфортът, тормозът и отчуждението в семейство и училище, затвърждават рисковото поведение. Липсата на работа, ниско заплащане на труда и конфликти в дома са сред причините за това. Децата са жертви, свидетели на насилието навсякъде. Насилието придобива публичност и задава модел на поведение. Темата за агресията не е само в училище и това показва всяка новинарска емисия - в над 60 % от информационния поток се говори за насилие.
Училището, като територия за възпитание, има нужда от законодателни промени, от подкрепа на държавата. Настояваме за пълна ангажираност от страна на правителство в борбата срещу насилието.
Да покажем, че не сме безучастни, че преодоляването на агресията в училище, сред семейството, в обществото, зависи от нас. Защото всеки жест, всяка дума трябва да бъдат знак за подкрепа, а не за конфликт.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.