• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Атлантическият клуб призова за укрепване на съюзническата инфраструктура в българската акватория

Атлантическият клуб призова за укрепване на съюзническата инфраструктура в българската акватория

/КРОСС/ Отношенията на България с НАТО и САЩ трябва да еволюират до общосъюзническа военноморска база по нашия бряг

Диалогът НАТО-Русия е ключ към световния мир, но ефективният баланс в него ще бъде намерен само ако НАТО е достатъчно силна и оборудвана в граничните с Русия региони, включително Черно море. България със своите модернизирани Военноморски сили се очаква да даде енергичния си принос в това неизбежно развитие, се казва в позиция на Атлантическия клуб в България по повод празника на Българската армия.

Организацията очаква Варшавската среща на високо равнище на НАТО да отчете фактът, че има нов неотложен отбранителен приоритет. Той е в синхрон с необходимостта от модернизация на българските въоръжени сили, в светлината на настъпилите след 2008 г. промени в средата за сигурност в региона. Очаква се Срещата да отчете тези реалности и да даде зелена светлина за укрепване на съюзническата инфраструктура в Черноморския басейн и в българската акватория в частност, на основата на ангажимента за модернизиране на военноморските ни сили. Важен съпътстващ ефект от този процес ще е шансът за развитие на индустриалния капацитет на страната ни, посочват от Атлантическия клуб.

От организацията припомнят първата публична лекция на посланика на САЩ в България Ерик Рубин, международната конференция Настоящите предизвикателства за сигурността в Черноморския регион", подкрепена от НАТО и речта на заместник-генералния секретар на НАТО Александър Вършбоу през април пред Атлантическия Клуб в България, които са дали индикации за свеж заряд в отношенията на България с НАТО и САЩ. Те трябва да еволюират, редом с другото, до общосъюзническа военноморска база по нашия бряг като стабилизиращ фактор за разклатения мир в региона, при спазване на международните договорености за Черно море. Тази база обаче няма да замества, а напротив - ще изисква неотложната модернизация на въоръжените ни сили, и ВМС в частност, смятат от организацията.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Мирмиедона

Включиха и тези папагали в козяшката агитация и пропаганда, която е във вреда на българските интереси.

07.05.2016 15:34:08

Анонимен

Я! Тримата глупаци.

06.05.2016 21:53:34

Анонимен

Тези са си живи педераси,ако бяха по-умни можехме да ги наречем гейове!!!

06.05.2016 21:23:17

Анонимен

Любимата ми педерастка снимка!

06.05.2016 20:51:24

Натовец от Варшавския договор

не всяка техника боядисана със зелен цвят е бойна техника. Повечето неща, които ще ви ги набиват в очите са помощни транспортни машини, но в никакъв случай бойни. В това включвам и земни и въздушни такива! Не се въодушевявайте от зелена техника без въоръжение. И да не забравите! България разполага с един годен руски боен самолет, няколко много стари, но боядисани кораба и много морално остаряла друга техника. Нищо съществено спрямо армиите, които ни заобикалят. Парадът има една единствена цел- гражданска подкрепа за по-голям финансов ресурс за армията, разбира се, с нови заеми. Вече има подготвен екип с конкретни хора за открадването на парите и закупуване на техника, която в някои държави от НАТО е подготвена за скрап. Това е представата за държава на вашата мафия… Честит празник на всички достойни хора, които разбират в какво унизително положение е поставена родината ни. Без да препълним затворите с национални предатели, извършили престъплението държавна измяна, това няма да се промени! Господа офицери…

06.05.2016 18:17:43

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.