• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

НАТО почва учения в Черно море

НАТО почва учения в Черно море

/КРОСС/ След няколко дни кораби на НАТО ще участват във военни учения в Черно море в рамките на подкрепата на пакта за Украйна. Това заяви днес в Брюксел генералният секретар Йенс Столтенберг. Той говори в края на двудневната среща на министрите на отбраната от страните членки на алианса.
„Значително увеличихме присъствието ни по вода, но и по въздух и суша в Черноморския регион", изтъкна Столтенберг.
Съюзниците обсъдиха и ситуацията в Украйна с нейния министър на отбраната Степан Полторак. Те отново призоваха Русия да освободи всички украински моряци, които задържа през ноември 2018 г. и които смята сега да съди. Същевременно от НАТО насърчиха Киев да продължи с реформите и да приеме препоръките на Венецианската комисия относно спорния закон за образованието.
Изтребители на НАТО пак прехванаха руски самолети над Черно море
НАТО преразглежда нивото на сътрудничеството си със силите за сигурност на Косово след решението на властите в Прищина те да бъдат трансформирани в армия, каза ще Столтенберг.
Дискусията по въпроса продължава и в Брюксел очакват решение да бъде взето напролет. Това се случва точно на 20-годишнината от създаването на КФОР - умиротворителните сили в Косово.
Още през декември 2018 г. НАТО размаха пръст на Косово заради решенето силите засигурност да станат редовна армия. Столтенберг тогава предупреди, че стъпката е ненавременна и противоречи на съветите на много страни от алианса. Сега той припомни, че го е казвал неведнъж на косовския президент Хашим Тачи и на премиера Рамуш Харадинай.
НАТО е твърдо ангажирана със стабилността на Западните Балкани, допълни генералният секретар.
Сред главните обсъдени теми бе и Договорът за ликвидиране на ракетите със среден обсег. САЩ дадоха предизвестие за напускането му. Срокът изтича на 2 август.
Предстои среща на външните министри от НАТО през април във Вашингтон. А държавните и правителствените ръководители ще се съберат през декември в Лондон.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

До Империята: Пази Боже!!!

15.02.2019 19:39:02

Империята отвръща на удара - 3.

Нещата са комплексни, мили деца. Западни инструктури подготвят диверсионни групи срещу "отнетите" от режима в Украна територии. Увеличени в пъти са и снайперите. Готви се грандиозен спектакъл между двата месеца. Русия ще бъде принудена да вземе страна в боя, и да се защитава. Не се съмнявайте, че освен морската армада в Черно море, ще има и армада от медии, които да ни представят "истината". Другите гледни точки ще се обявят за фейк новини, руска пропаганда, и т.н. Приятно гледане.

15.02.2019 11:44:08

империализъм

Тезу учения целят привличането на повече туристи по нашето Черноморие. Особено, руснаци....

15.02.2019 08:15:32

Мария

Търся зрители на моя стриптийз - xxxsingle.xyz/maria Момиче, на 26 години. Напиши и вземи VIP

15.02.2019 01:23:13

Анонимен

Drynkat oryjiq I imitirat dejnost po celiq svqt, merzavci mrysni.

14.02.2019 19:38:15

янките ВЪН

лайНАТО да си играе на войници у тях и край бреговете на Краваристан. Така ще им седне по-евтино, че и на нас. Буда каза никакви военни кораби в Черно море. Ако не си спазва обещанията, пада! Цветето му увяхва, пожарната без вода на изборите. Янките ВЪН от Черно море !

14.02.2019 18:23:00

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.