• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 5°C

Специализираното звено за борба с корупцията привлече като обвиняем кмета на Неделино

Специализираното звено за борба с корупцията привлече като обвиняем кмета на Неделино

/КРОСС/ Кметът на община Неделино Стоян Беширов е привлечен като обвиняем от Специализираното звено за борба с корупцията в Софийска градска прокуратура.

Беширов е обвинен за това, че в периода от 1 януари 2012 г. до 24 октомври 2014 г., при условията на продължавано престъпление, не е изпълнил и е нарушил служебните си задължения, произтичащи от Закона за обществените поръчки, с което е ощетил общинския бюджет с 902 465 лв. (престъпление по чл. 282, ал. 2, пр. 1 и пр. 2 във вр. с чл. 282, ал. 1, пр. 1 и 2 във вр. с чл. 20, ал. 2 и чл. 26, ал. 1 от НК).

Четири са обществените поръчки, които са причинили имуществени и неимуществени вреди на община Неделино от страна на кмета Стоян Беширов, посочва пресцентърът на прокураурата:

Обществена поръчка „Подобряване на социалната инфраструктура чрез извършване на строително-ремонтни работи в Детска градина ОДЗ № 1 в гр. Неделино, като настъпилите вредни последици за Община гр. Неделино от имуществен характер са в размер на 36 831 лева;

Обществена поръчка „Аварийно-възстановителни дейност и изграждане на нов бент към водоснабдителен комплекс „Крайна", Община гр. Неделино", като настъпилите вредни последици за Община гр. Неделино от имуществен характер са в размер на 743 449 лева.

Обществена поръчка „Неотложни аварийни работи по почистване от свлечени земни маси в резултат на активизирало се свлачище на ул. „Напредък" гр. Неделино, до „трафопост", като настъпилите вредни последици за Община гр. Неделино от имуществен характер са в размер на 70 185 лева.

Обществена поръчка „Аварийни работи за укрепване на активен свлачищен участък с. Тънка Бара, Община Неделено, като настъпилите вредни последици за Община гр. Неделино от имуществен характер са в размер на 52 хил. лева.

И в четирите случая действията на Беширов са облагодетелствали трети лица.
Мярката за неотклонение на Беширов е в размер на 10 хил. лева.

Прокуратурата ще поиска отстраняването на кмета от заеманата от него длъжност.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

http://pal.bg/?ref=43f3bibe02

24.11.2014 17:39:52

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.