• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Министър Ненчев с обвинение към ген. Радев за самолетите над Рожен

Министър Ненчев с обвинение към ген. Радев за самолетите над Рожен

/КРОСС/ Министър Николай Ненчев е обвинил командира на ВВС ген. Румен Радев за самолетите над Рожен, научи „Преса". По време на националния събор три американски военнотранспортни самолета, участващи в учението „Тракийско лято 2015", прелетяха ниско над присъстващите. Това предизвика гнева на лидера на „Атака" Волен Сидеров, който определи действията като нагла провокация. Миналия петък по време на парламентарния контрол Ненчев се извини за самолетите и хвърли вината директно върху ВВС.

„Командването на българските ВВС отговаря за планирането и използването на въздушното ни пространство при съвместни учения. Маршрутите се подбират така, че да избягват населените места. Очевидно командването не е взело под внимание провеждането на събора в Рожен," обяви министърът от парламентарната трибуна. Дори каза, че е отправил писмено предупреждение към ген. Радев подобни инциденти да не се случват в бъдеще.
Истината е, че ВВС нямат нищо общо с ръководството и контрола на „Тракийско лято 2015". По заповед на министъра това е възложено на други структури от армията. Отговорността на ВВС се свежда единствено до резервиране на частта от въздушното пространство, необходима за учението, и до ръководството на полетите. Къде и кой яде кебапчета и пие бира, какви мероприятия се провеждат по планинските върхове - не е работа на ВВС да знае, а на ръководството на маневрите. Източници от МО казаха, че или министърът не е наясно кой носи отговорност за случая, или са го подвели и той с готовност прехвърли вината на ген. Радев. Във военните среди упорито се говори, че Ненчев е решил да сменя генерала, защото авиатор №1 има собствено мнение и не се бои да отстоява истината по проблемите на ВВС.

 

Фотография: Ивайло Маджаров

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Перуката взе да става много гадно копеле! Няма ли да се свършат най после тези некадърни Калинки -министри? Ба си посмешиштата!

31.07.2015 22:21:55

Анонимен

определено заместника му от дпс е организирал това шоу

31.07.2015 21:40:34

Анонимен

Нагло плешиво и комплексирано кокорско селянче .

31.07.2015 19:11:17

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.