• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8385
  •  GBP / BGN 2.2902
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

И заместник областният управител на София с оставка заради имоти

И заместник областният управител на София с оставка заради имоти

/КРОСС/ Заместник областният управител на област София Томи Николов подаде оставка пред министър-председателя Бойко Борисов, съобщиха от правителствената информационна служба. В мотивите си към нея Николов посочва медийни публикации и необходимостта от тяхното изясняване. Оставката е приета от премиера Борисов.Томи Николов е член на ГЕРБ, кмет на Район Кремиковци, Столична община (1999 - 2007 г.).

Преди седмица сайтът "Бивол" писа, че "овластени от управляващата партия ГЕРБ са решили жилищните си нужди" като са "купили земеделска земя на сгодно място и са я застроили незаконно". "Това показала справка за имот в края на кв. Сеславци, Кремиковци, който принадлежи на зам.-областния управител на София Томи Николов и половинката му Ивелина Джартова, член на СОС от ГЕРБ". На земеделска земя (според кадастъра) на "зеления хълм" е вдигната "кокетната къщичка", която не би трябвало да е там "според всички закони и градоустройствени планове", пише сайтът.

Вчера след заседанието на КСНС Бойко Борисов заяви, че заради "Апартаментгейт" без още да са се произнесли институциите са си заминали много хора от ГЕРБ: "председател на ПГ, на комисия, депутати... министър един, втори зам.-министър, може да си отиде още един министър, ако се установи нарушение". Във връзка с тези случаи Борисов благодари на медиите, "че са излезли и са показали истината". "Колегите от БСП при такава ситуация казват, като се произнесат институциите, ще вземем решение. Ние взехме оставките и без да са се произнесли", изтъкна премиерът.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Лелее, че то плъховете много намаляват. Лустрация за политиците!

09.04.2019 18:19:29

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.