• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Нинова: Борисов злоупотреби с нещо свято, използва смъртта на майка си

Нинова: Борисов злоупотреби с нещо свято, използва смъртта на майка си

/КРОСС/ Опозицията ще внесе вот на недоверие през януари, категорично заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод призива на премиера Бойко Борисов да се изчака председателството ни на Съвета на ЕС и след това да се правят опити за сваляне на правителството.

„Ние сме излъчени в Народното събрание и сме политици, за да представим мнението на хората, а не да правим каквото си решим. Как да обясним на онкоболните, които от 1 януари остават без новите лекарства, като една от причините за това са течове в системата, ще чакате 6 месеца и ще мълчите, защото има председателство", коментира Нинова.

Тя призова Бойко Борисов и Цветан Цветанов да не казват на опозицията какво да прави. Според нея европейците с нищо не биха се изненадали, ако бъде внесен вот на недоверие с аргумент корупция, тъй като България е на челни позиции по този показател в различни доклади и класации.

По отношение на мораториума за лекарствата Нинова пожела на кабинета да реши проблема и изрази готовност БСП да внесе жалба в Конституционния съд.

„Няма да пропуснем този случай като един от многото, в които някой е сгрешил. Този случай трябва да влезе в учебниците „Как не се прави политика". Борисов злоупотреби и използва смъртта на майка си, което е нещо свято, защото този мораториум е с неговия подпис. Той е приет от Министерски съвет заедно с бюджета на Здравната каса", посочи лидерът на червените.

По нейни думи предложението за мораториума е гласувано общо шест пъти и във всички случаи депутатите на ГЕРБ са били с вдигната одобрително ръка - два пъти в комисия, два пъти в зала, при ветото на президента и в Министерски съвет.

„И изведнъж сега откриват, че има проблем. Ние има казахме, че убиват човешки същества - никакъв слух, те са си самодостатъчни, всичко знаят. Сега като видяха, че има проблем, Борисов ще решава нещата", каза Корнелия Нинова.

Според нея до казуса с мораториума се е стигнало заради самонадеяност, корупция, отказ на държавата да се грижи за хората, еднолично взимане на решения и демагогия.

За поскъпването на водата и последвалите протести, Нинова коментира, че БСП е предложило въвеждането на водни помощи да се впише в закон.

„Това беше отхвърлено. Навярно Борисов ще се направи на спасител и ще даде такива помощи с постановление на Министерски съвет с обяснение от типа на „Аз ги давам". От Банкя ли ги носи?", попита тя.

Лидерът на социалистите каза още, че левицата е искала решението за повишаване на цената на водата да бъде взето след обществено обсъждане. „Има много места в страната, където нашите кметове бяха против такова увеличение и не влязоха във ВиК асоциациите. Нашият кмет в Кресна отказва да влезе във ВиК асоциацията, за да не се увеличи цената на водата. Заради това му се спират европроекти, само, за да го принудят да я вдигне", обяви Корнелия Нинова.

Тя заяви, че БСП прави политика за доброто на хората, а не заради концесионерите и монополистите. Нинова добави, че в последните седмици, протести против повишението на цената на водата има в цялата страна и хората търсят своите права.

Председателят на БСП заяви, че антикорупционният закон няма да проработи и от него няма да видим осъден политик. „В него пише, че корупцията не е престъпление, а административно нарушение, което се проверява и се наказва с глоба. Хората, които ще контролират това - ще бъдат избирани от управляващото мнозинство, за да го проверяват, това е нелогично", обясни Нинова.

За дума на 2017 г. тя посочи „несигурност", заради събитията и напрежението на Балканите и по света. Попитана за събитие на годината, Нинова посочи, че ако трябва да посочи нещо партийно и едновременно лично, би отговорила встъпването на Румен Радев в президентската институция. Все пак определи като събитие честванията на 3 март тази година, защото били грандиозни, енергични, различни и обединяващи.

"След 25 години се виждам баба, седя пред много модерен компютър и внуците ми обясняват какво е изкуствен интелект", каза в заключение лидерът на социалистите.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Всеки народ заслужава политиците си.

17.12.2017 21:40:14

Анонимен

Давай Корнелия, заклеймявай! Точно така! Ама върни краденото от приватизацията първо и после продължавай да клеймиш!!!

17.12.2017 11:14:13

Анонимен

Пейзанлъка не иска и не иска да напусне др. Корнелия!

17.12.2017 11:13:48

Анонимен

Искреността винаги печели – това е големият проблем при Нинова, а тя не изглежда искрена.

16.12.2017 22:41:17

Анонимен

Не се хаби, тролчо - не ти вЕрваме!!!

16.12.2017 21:13:31

Анонимен

ПОЛИТИКА НА ИНАТ НЕ СЕ ПРАВИ ДРУГАРКО

16.12.2017 19:58:55

Анонимен

ТИ ПЪК СИ ДЕБИЛ

16.12.2017 18:27:52

AZ

Тука се изказва май само един Човек. Пардон - тъпанар!

16.12.2017 18:04:22

Анонимен

МАЛКО СМЕШНО Е КУРНЕЛИЯ ДА ГОВОРИ ЗА КОРУПЦИЯ И МОРАЛ

16.12.2017 17:56:36

Анонимен

ДЕГРАДИВНИТЕ НА БЪЛГАРИЯ

16.12.2017 16:22:12

Анонимен

С ТОВА СИ ИЗКАЗВАНЕ СЕ НАРЕДИ И ТИ ДО ЦВЕТАНОВ

16.12.2017 15:59:25

Анонимен

КАКО, ВИЕ И ПРЕЗИДЕНТА ЗЛОУПОТРЕБИХТЕ СЪС СВЯТОТО,КАТО ЗАСТАНАХТЕ НА СТРАНАТА НА МАФИЯТА, С КОЯТО ИСКАТЕ ДА СЕ БОРИТЕ.ГОТОВИ СТЕ И С МАФИЯТА ДА СЕ СЪЮЗИТЕ САМО И САМО ДА СЕ ДОКОПАТЕ ДО ВЛАСТТА.СРАМ,СРАМ И ПОЗОР

16.12.2017 15:58:21

Анонимен

НИНОВА УМЕЛО ИЗПОЛЗВА ДУМИ ПИСАНИ В МЕДИИ ОТ НЕЙНИТЕ СРЕДИ И ГИ ИЗПОЛЗВА ЗА ВЕРНИ.

16.12.2017 15:53:08

Анонимен

ЕГАТИ ОПОЗИЦИЯТА КОЯТО СЛУША САМО СЕБЕ СИ

16.12.2017 15:50:20

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.