• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Нинова: Поисках оставката на Гергов, ако той не си тръгне, си тръгвам аз

Нинова: Поисках оставката на Гергов, ако той не си тръгне, си тръгвам аз

/КРОСС/ Поисках оставката на Георги Гергов, той отказа, ще я поставя на гласуване в Националния съвет. Аз поканих Георги Гергов в Изпълнителното бюро, нося отговорност!

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в предаването "Панорама" по БНТ.

Нинова бе категорична, че ще си тръгне от ръководния пост, ако загуби гласуването. Соцлидерът коментира скандала, който се завихри заради срещата между бизнесмена Сашо Дончев с главния прокурор Сотир Цацаров в офиса на члена на Изпълнителното бюро на БСП Георги Гергов.

"В този скандал досега има изразени две мнения - на бизнесмена Сашо Дончев и на главния прокурор. Уважавам позицията на главния прокурор, която е конкретна - че ще прояви нулева толерантност към всеки политик или бизнесмен, който се опитва да постави себе си над обществения интерес.

Днес извиках в моя кабинет и поисках оставката на господин Гергов. Той отказа. Утре (събота) ще поставя въпроса на Националния съвет и ще поискам оставката на Гергов. Господин Гергов е политическо лице на БСП и аз поемам целия риск и пълната отговорност какво ще се случи с мен утре. Ако той не напусне ръководството на партията, ще си тръгна аз. Поела съм ангажимент и знам срещу кого ще се изправя утре.

Вероятно утре ще има отговор на моите действия от колеги, които не са съгласни с моята политика в партията. Обещала съм, че ще я водя с принципи и няма да допусна подобни случки", категорична бе Нинова.

"Обвинения за корупция срещу представител на партията категорично няма да приема! И тук искам да вържа въпроса с урана и водата", продължи Нинова.

И се обърна към зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, който също бе гост в студиото на "Панорама".

"Чухте как отговори господин Цветанов - те носят ли вина за това? Не! Започна да говори с проценти. Аз питам - кой носи политическата отговорност за това, което се случва в България", продължи Нинова.

"Днес служебните министри заметоха правителството на Бойко Борисов по случая с водата. Затова поздравявам г-н Радев, който излезе и каза, че това е втори Чернобил", продължи лидерът на БСП и отново се обърна към Цветан Цветанов:

"Господин Цветанов, вашите министри какво казват за октомври 2016? Защо са мълчали, след като на бюрата им са били тези данни?".

Корнелия Нинова бе категорична, че БСП ще отстоява три категорични позиции в 44-тото Народно събрание - председателството на Европейския съюз, национална сигурност на границите - вътре и в страната и демографската криза.

"Ще предлагаме алтернативи на политики и няма да отстъпим изобщо от предизборната програма на БСП за разлика от други партии. Не можеш до един ден да говориш минималната пенсия ще стане 300 лева и после да кажеш - няма да стане. Това е предателство", заяви Корнелия Нинова.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ю поток е повода за скандала. Другарката е твърдо против , но газта ще поскъпне, ако не се пусне разклонение на Турски поток през България. На антируската Нинова скоро ще и духнат под опашката, както и на нейната анттируска партия.

22.04.2017 09:40:53

Анонимен

Интересна форма на шизофрения, как ще отлюспиш човека, дето те направи шеф на БСП-ту, че и оставка да му искаш?!? WTF?!? Или много си е повярвала бившата госпожа, сега другарка или разиграват страхотен театър за пред одървеният от паркинсон електорат. При всички положения е забавно и интересно и прелетната кукувица може и изхвърчи като едното нищо. Да връщат Миков, че беше забавен поне.

21.04.2017 22:39:58

Анонимен

Опсссссссссссс...чакаме с пуканките...

21.04.2017 22:38:55

Анонимен

Чакаме Гергов да поиска оставката на Нинова.

21.04.2017 22:38:20

Анонимен

Руската кака Корни срещу свинаря с руско гражданство

21.04.2017 22:03:14

Анонимен

селянка

21.04.2017 21:56:37

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.