• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Корнелия Нинова: От оставката на Димитър Главчев спечелиха правовият ред и демокрацията

Корнелия Нинова: От оставката на Димитър Главчев спечелиха правовият ред и демокрацията

/КРОСС/ "Оставката на Димитър Главчев е възможност за ново начало - от този акт спечелиха правовият ред и демокрацията". Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на група.

„Днешното решение на г-н Главчев беше неизбежно и правилно, но днешното решение е и горчив урок за цялата политическа класа и най-вече за управляващото мнозинство. Урок за това, че е нормално в правовата държава да има управляващи и опозиция, че е нормално да бъдем на различни мнения, защото представляваме тук различни групи от българското общество, че е нормално да има свобода на словото, и взаимно уважение на различните позиции. Краят на председателството на г-н Главчев е и възможност за ново начало, то е предизвикателство пред всички нас, то е тест за политическа зрялост. Дали сме готови да поставим ново начало на парламентаризма. Дали сме готови дебатът да стане дебат по същество и с аргументи, дали сме готови да възстановим основни принципи", коментира Нинова. По думите изпълнителната власт, от когото и да се представлява тя, се излъчва от този парламент.

„Дали сме готови да гарантираме не само в тази зала и в цялото българско общество свобода", заяви Нинова и поясни, че трябва взаимно да се зачитат различията. „Дано да прекратим досегашния стил на работа на парламента. Чухме сутринта, че БСП иска да събаря държавата. Искаме да възстановим принципите на правовата държава, на Конституцията и на държавността. Може би наистина губим от това, което се случи, както каза г-н Цветанов, но печели правовият ред и демокрацията. Ние от "БСП за България" ще бъдем гарант за това и най-вече българските граждани да се чувстват свободни, да имат мнение, да го отстояват и да се борят за своите позиции. Вярвам, че ние като политическа класа ще сложим началото на това, ще променим тона и ще издигнем парламентаризма във висша форма на управление на Република България", каза Нинова.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Истината боли!

18.11.2017 06:28:50

Анонимен

ОЧАКВАМЕ ОСТАВКА ОТ ДОЦ.ХРИСТОВ

17.11.2017 20:58:10

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.