• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Нинова: Да не допускаме частни интереси да си купуват партии

Нинова: Да не допускаме частни интереси да си купуват партии

/КРОСС/ "Надвзетите пари ще ни бъдат удържани от следващата субсидия. Към края на миналата година имаме 6 млн. лв., но ние, за разлика от ГЕРБ, не си държим парите на влогове за лихви". Това каза председателят на НС на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в парламента.Тя добави, че тези пари са похарчени за европейската кампания - 2 млн. лв. , старта на Българска свободна телевизия - около 1, 5 млн. лв. и средствата за издръжка на структурите. Корнелия Нинова припомни, че БСП е инициирала срещи с другите парламентарни партии за определяне на размера на партийните субсидии още преди седмица, но ГЕРБ и ОП отказаха и добави, че представители на левицата ще участват в бъдещите разговори. „Смятаме, че това е разумно - да седнем, с аргументи и без емоции да обсъдим в две посоки. Да не допускаме частни интереси да си купуват партии и да диктуват политиката в България, но и да намалим субсидията, така че обществото да се успокои, че партиите не харчат излишни пари", заяви лидерът на левицата. Тя коментира, че разговорите е трябвало да бъдат днес, но на председателски съвет е уточнено, че няма да има такива, защото представителите на ГЕРБ ги няма.

"Ние внесохме предложение за намаляване на ДДС за храни и лекарства затова не приемаме, че такова няма да има", каза още Корнелия Нинова и обърна внимание, че тези мерки са добра европейска практика. Лидерът на социалистите подчерта, че левицата ще продължава да отстоява тази политика. "Ще продължаваме да внасяме това предложение, ще го аргументираме и в бюджета за 2020 г., когато отворим отново данъчните закони през октомври", коментира още Нинова.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

ГОЛЯМА КОБИЛА Е ТАЗИ.НАПРАВО РАЗСМИВА.

27.06.2019 12:56:38

Анонимен

ТОЧНО ТИ ЗАМЪЛЧИ. ГОВОРИШ ЗА ТЕБЕ СИ.

27.06.2019 12:55:41

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.