• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Нинова: БСП не се връща в парламента заради неизпълнени условия

Нинова: БСП не се връща в парламента заради неизпълнени условия

/КРОСС/ Не се връщаме в парламента. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция. "Не се връщаме в парламента, тъй като условията, които вчера поставихме, не са изпълнени в пълнота. Едно от тях беше машинно гласуване", заяви лидерът на БСП.

Според нея то е трябвало да бъде въведено до 2019 г. "В момента те го отлагат с неопределено бъдеще", подчерта лидерът на БСП и обърна внимание, че машините са сериозна гаранция за честни избори."Случилото се днес е победа за БСП. 10 часа в Правна комисия излагахме аргументи защо не трябва да се правят промени в Избирателния кодекс. 16 часа в залата на парламента", обясни Нинова. Тя подчерта, че БСП се е борила за запазване на преференции, нова ЦИК, машинно гласуване и да остане обжалването пред ВАС, както и начина на вземането на решение в изборните комисии. "Нищо от това не чуха. 26 часа разговори от страна на БСП. Едва след решението ни вчера за напускане очевидно чуха", коментира Нинова по адрес на ГЕРБ.

Припомняме, че ГЕРБ връща преференцията на старите нива след спешно заседание на Изпълнителната комисия, свикана от премиера Бойко Борисов, на което присъства и Георги Марков. След спешното събрание на Изпълнителната комисия в партийната централа Борисов обясни, че връщането на преференциите в досегашния им вариант преди вдигането на високия праг може да стане по два начина - или, като се подкрепи президентското вето, или чрез поправки, внесени от Данаил Кирилов и депутатите.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.