• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Корнелия Нинова: Определен процент български стоки да се продават в големите търговски вериги

Корнелия Нинова: Определен процент български стоки да се продават в големите търговски вериги

/КРОСС/ „От няколко години провеждаме последователна политика за защита на българското производство. Това започна преди три години с промяна на Закона за търговските вериги. Уви още стоят проблемите пред българските производители и неравностойното им положение на пазара, тяхната неконкурентноспособност спрямо големите, които налагат условия и им извиват ръцете. Обсъдихме мерките в защита на българското производство. В нашия законопроект предвиждаме определен процент български стоки да се продават в големите търговски вериги.”

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, след среща на ръководството на партията и парламентарната група с ръководството на Централния кооперативен съюз в София. На нея те обсъдиха проекта на БСП „Визия за България”. Тя добави, че са обсъдени още проблемите свързани със сивата икономика. „Кооперациите са изрядни. Те си плащат данъците, задължшенията и осигуровките. Обсъдихме и очаквания да влезе през септември Закон за социална и солидарна икономика.

От ЦКС имат конкретни предложения за подобряване на закона”, каза Нинова и добави, че с тяхната експертиза ще бъдат направени промени между първо и второ четене на нормативния акт.  „Формата на кооперативна собственост, на търговия и социалните функции на кооперациите са модерната форма залегнала в Европа и света. За съжаление у нас тя не се развива и среща трудности.

Готови сме да помогнем и да помолим за експертизата от ЦКС, за да ни помогнат в допълването на „Визия за България” в няколко направления – икономика, земеделие, социалната политика и др. Правим два работни екипа с тях, които ще работят по проекта. Поставили сме си срок до края на годината да проведем широки разговори с цялото общество”,  каза още Корнелия Нинова.

Проф. Петър Стефанов: Коментирахме подкрепата за българското производство.

„Един основните проблеми, който коментирахме днес е подкрепата за българското производство. Това което е разработено във „Визия за България” мисля, че е добър подход, който ще начертае добрия път за развитие на българския бизнес за следващите няколко години.” Това заяви проф. Петър Стефанов председател на Централния кооперативен съюз. Той добави, че българският кооперативен бизнес модел не отстъпва по нищо на световния. „Той е преодолял всичките сътресения във всичките икономически и политически форми. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

ПОПУЛИЗЪМ ТРЯБВА И ДЕМАГОГИЯ.ТАКА СЕ ЛЪЖАТ ДЕБИЛИТЕ.

22.08.2018 23:02:05

Анонимен

НИНОВА ПАК ЖИВЕЕ В НЕЙН ПАРАЛЕЛ.БЪЛГАРСКИ СТОКИ ИМА И ТО С ДОБЪР ПРОЦЕНТ.

22.08.2018 23:01:19

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.