• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Няма установени случаи на коронавирус у нас

 Няма установени случаи на коронавирус у нас

/КРОСС/ Няма установени случаи на коронавирус у нас.Това каза на брифинг тази сутрин председателят на националния кризисен щаб за борба с коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски. И в двете лаборатории, в които се изследват пробите - националната и тази към ВМА, няма потвърдени положителни проби. Същевременно обаче в цялата страна има пациенти, които са под наблюдение. Във ВМА за последното денонощие са настанени 14 души, от които четирима са чужди граждани - японец, португалец, италианец и египтянин.

Останалите са българи, които по някакъв начин са били свързани с рискови дестинации, най-вече Италия. Те са с проявена клиника на вирусно заболяване - със зачервено гърло, кашлица, включително и двама или трима от тях са с пневмонии. Днес се очаква да излязат резултатите. В ранния следобед ще бъдат готови, поясни ген. Мутафчийски. Той коментира и операцията по прибиране на 22 български деца и четиримата им ръководители от Италия с правителствения самолет.

Беше направена една много строга организация със съдействието на МВнР и консулските служби в Милано. Децата и ръководителите им бяха придружени от екип на ВМА. Пилотите и целият личен състав бяха оборудвани с предпазни средства. Децата с маски. Няма нито едно дете, което да е показало висока температура или болестни симптоми, нито един от ръководителите.

При кацането във Варна е бил извършен повторен скрининг на пристигналите от Италия. Към момента всички те са здрави, дадени са им предписания за следващите дни.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Няма установени случаи на коронавирус у нас Защо ли не ви вярвам?

27.02.2020 11:23:02

Анонимен

Ще си измираме без паника!

27.02.2020 09:54:08

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.