• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 5°C

Манолова: Бездушието, което цари в парламента за хората, които имат нужда, е потресаващо

Манолова: Бездушието, което цари в парламента за хората, които имат нужда, е потресаващо

/КРОСС/ "Неизплатените заплати не са партиен проблем - да работиш и да си получиш заплатата не е ляво или дясно, не е политическо, а основно право на гражданите". Това каза пред журналисти в Народното събрание омбудсманът на България Мая Манолова във връзка с внесеното от нея предложение за законови промени в Кодекса на труда за неизплатени заплати на работници от фалирали предприятия, които бяха отхвърлени на второ четене от социалната комисия, предаде Агенция „Фокус".

„Това, което трябва да се направи е ново заседание на социалната комисия, да се промени доклада, а не в зала да се правят предложения и да се разчита на това кой разбрал и кой не за какво става дума", посочи тя и допълни, че е подготвила писмо до председателя на социалната комисия Хасан Адемов за свикване на такова заседание.

„Бездушието, което цари в парламента за хората, които имат нужда, е потресаващо", заяви Мая Манолова.

„При приемане на предложенията, ако няма забавяния, обозримо хората могат да си получат парите за Гергьовден. Просто няма да стане по-рано, няма защо да ги лъжа, но все пак ще ги получат. С подкрепените текстове обаче няма да ги получат никога. Не след 6 месеца, докато се нагласи комисията, защото сроковете ще приключат", поясни омбудсманът.

„Работниците с неизплатени заплати, които са писали до мен, са около 4000. Има и още такива, няма място в държавата с приемни, където да не дойдат хора с неизплатени заплати. По оценка на Инспекцията по труда става дума за 30 млн. лева. Парите ги има, ситуацията е абсурдна. Според европейското законодателство държавата е длъжна да ги подкрепи в такъв момент", каза още Мая Манолова.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.