• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Преглед на печета за 17 юли

Преглед на печета за 17 юли

/КРОСС/ Властта се загрижи за фирмите вместо за хората с увреждания

В. Сега

Социалното министерство за пореден път показа, че идея няма как да реши проблемите на хората с увреждания. Последните му предложения са толкова неадекватни, че успяха да обединят срещу себе си всички спорещи организации и те се заканиха да отговорят с "брутален протест".  Вместо да се концентрира върху адекватното определяне на необходимите средства за всеки болен - което е и поводът за няколкомесечните демонстрации, социалното министерство предлага данъчни облекчения за фирмите и кооперациите, в които работят хора с увреждания.

В над 70% от планинските селища няма личен лекар
В. Сега

В над 70% от селищата в планинските райони няма регистрирана практика на общопрактикуващ лекар, а само в 6% от тях има аптеки. При една трета липсва транспортна връзка с общински или областен център, а обезлюдяването е 2 пъти поголямо, отколкото в другите части на страната. Катастрофичните данни бяха изнесени вчера от Икономическия и социален съвет (ИСС).

Привличаме товари от Кавказ и Централна Азия
В. Стандарт

Имаме отличен потенциал за привличането на огромни потоци товари между пристанищата Варна и Бургас и Каспийския регион през Черно море. Това обясни специално за "Стандарт" инж. Ангел Забуртов, генерален директор на ДП „Пристанищна инфраструктура" (ДППИ). Става въпрос не за откриване на нови коридори, а за реализация на добре известния транспортен коридор Европа - Кавказ - Азия (TRASECA), за който много се говори от четвърт век, но вече назряват условията той да се осъществи и на дело, коментира инж. Забуртов.

Ще има трети зам.-министър в икономиката
В. 24 часа

Трети зам.-министър на икономиката предвижда проект за постановление на Министерския съвет, публикуван за обществено обсъждане. Той променя устройствения правилник на Министерството на икономиката, като предвижда увеличаване на зам.-министрите от двама на трима.

Затягат граничния контрол заради чумата
В. Труд

Затягат контрола по границите, заради чумата по дребните преживни животни, която наложи евтаназията на близо 4000 кози и овце от засегнатите села в Ямболско и Бургаско. На заседание на оперативния щаб, който координира борбата с чумата по животните, беше решено да бъдат увеличени проверките на автомобилите по границите и най-вече на българо турската.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.