• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

През следващото денонощие ни очакват валежи

През следващото денонощие ни очакват валежи

/КРОСС/ През следващото денонощие времето в страната ще се определя от средиземноморски циклон. Над цялата страна ще бъде облачно и с повсеместни валежи, на места - интензивни и значителни по количество. Това съобщи Мартин Славчев, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).

В Югоизточна България ще има и гръмотевично дейност. Ще духа умерен вятър от север-североизток и с него ще нахлува студен въздух. Температурите ще се понижават и към 14 часа ще са от 8-10° на места в Западна България, до 16-18° в югоизточните райони. В планините ще вали сняг, а с понижението на температурите, привечер и през нощта срещу неделя, и в районите с надморска височина 600-700 метра, дъждът ще преминава в сняг.

По Черноморието ще бъде облачно и с валежи. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: 17°-19°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините ще бъде облачно, ветровито и с валежи предимно от сняг, под около 1200 от дъжд, но привечер с понижаването на температурите границата на снеговалежи ще се понижи още. Ще духа силен до бурен вятър от изток-североизток и с него ще нахлува студен въздух. През по-голямата част от деня по високите и открити части вятърът ще е от юг-югоизток, но привечер и там ще се ориентира от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 1°.

Атмосферното налягане ще се понижи още и ще е по-ниско от средното за месеца.

В неделя от запад валежите ще спират, най-късно в североизточните райони. Ще се задържи предимно облачно. Вятърът ще е от северозапад, след обяд ще се усили. Минималните температури ще са между 5° и 10°, а максималните в по-голямата част от страната - между 10° и 15°, в североизточните райони по-ниски. В началото на следващата седмица облачността ще е променлива, във вторник временно намаляваща и до предимно слънчево. Вятърът постепенно ще отслабне и ще стихне. Сутрин ще е студено, с минимални температури предимно между 3° и 8°, на отделни места в низините ще се образува мъгла или инверсионна облачност. Дневните температури ще се повишат с 2-3 градуса.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.