• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Бондарский район и град Сунгурларе подписаха споразумения за сътрудничество

Бондарский район и град Сунгурларе подписаха споразумения за сътрудничество

/КРОСС/ Няколко споразумения за сътрудничество бяха подписани от представители на област Тамбов и България. Това се случи по време на посещението на делегация от България в област Тамбов през юли 2019 г.

По време на диалога участниците в срещата обсъдиха въпроси на бизнеса, търговските отношения и привличането на инвестиции, съвместни културни проекти. Страните засегнаха перспективите за планираното сътрудничество на кръгла маса с участието на представители на бизнеса, правителството, образователните, спортните и културните организации.

За целите на по-нататъшното сътрудничество днес бяха подписани няколко споразумения за сътрудничество на област Бондар с българския град Сунгурларе, с Индустриалния център на Република България в Москва и с община Сунгурларе - България.

Документите предполагат разширяване на търговските, икономическите, научните, техническите, културните и други връзки, включително чрез привличане на малък и среден бизнес към двустранно сътрудничество. "Интересуваме се да установим приятелски международни отношения между нашите общини и очакваме, че такива контакти ще допринесат за развитието на цялостни взаимоотношения на по-високо ниво.", коментираха участниците в срещата.

Търговията между област Тамбов и България нараства. "Вярно е, че сега имаме превес на вноса, докато област Тамбов за първи път от много години започна да изнася повече продукти, отколкото внася. Затова се надяваме този приятелски контакт да прерасне в дългосрочни взаимноизгодни икономически отношения", коментира Александър Ганов, първи вице - губернатор.

Българската делегация взе участие в четвъртия търговско-занаятчийски панаир „Бондарский карусел", който е посветен на възраждането на древните занаяти: готварството и грънчарството. "Това е особено интересно за гостите от Сунгурларе, известни със своята винарска индустрия", каза кметът на града Васил Панделиев.

Представители на България посетиха област Тамбов като върнаха жеста на делегацията на Бондарский район , която беше на работно посещение в Сунгурларе преди месец.

Източник РКИЦ
Превод Агенция КРОСС

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.