• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 5°C

Заводът за изгаряне на отпадъци може да има катастрофални последствия за София

Заводът за изгаряне на отпадъци може да има катастрофални последствия за София

/КРОСС/ Въздухът на София е замърсен, но на никого в Общината не му пука. Това става ясно от доклада на Европейската сметна палата, която критикува България заради високата смъртност у нас, дължаща се на мръсен въздух. Друго важно заключение от документа е, че Столична община няма адекватен план за справяне с проблемите на замърсяването, причинени най-вече от битовото отопление. Нещо повече, към замърсяването в момента, управляващите София ще добавят и вредните емисии, които ще дойдат с изграждането на завода за изгаряне на отпадъци. Това ще доведе до сериозни последици, както за околната среда, така и за здравето на хората.

Трябва да се отбележи, че управляващите действат на принципа „след мен и потоп”. Политическата глупост достигна невиждани висоти, след като комисиите в Столичния общински съвет без реален дебат отхвърлиха доклада за референдум по темата за инсталацията. Проблемът е, че заради предубеждения и навика да гласуват послушно, общинските съветници от мнозинството обричат столицата на още по-сериозно замърсяване. Финансовите последствия от този „експеримент” също ще бъдат много сериозни.

Елементарен поглед върху ситуацията около доклада би накарал всеки интелигентен човек да се замисли. Първо, около документа са се обединили общински съветници от целия спектър на опозицията в Столичен общински съвет, което е прецедент. Второ, в самия доклад на ясен български език са дадени сериозни експертни оценки за това какво очаква столицата ни след като заводът за изгаряне на боклук заработи.

Следващата битка за доклада за референдум ще бъде на 8 ноември. Тогава Столичният общински съвет ще го разгледа на свое редовно заседание. Инициаторите на доклада – „Политическа група 5”, заявиха че до последно ще се борят за това, гражданите на София да имат думата при взимането на решение за инсталацията за отпадъци. В понеделник, 5 ноември, те ще представят своите виждания по темата по време на брифинг в БТА.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

публикувайте доклада

и след това Референдум.

04.11.2018 06:58:49

Анонимен

Ебати глупостите !

04.11.2018 06:26:41

Анонимен

Това може да учуди само някой извън България. Тук е ясно - да се гепят едни пари и край. Да не би другите дейности на общината да са направени както трябва.

03.11.2018 17:41:20

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.