• 16 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8354
  •  GBP / BGN 2.2901
  •  CHF / BGN 2.0111
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Рекорден прираст на населението в Несебър преди изборите

Рекорден прираст на населението в Несебър преди изборите

/КРОСС/Незаконни адресни регистрации на физически лица на територията на община Несебър. Сигналът за това беше подаден преди два дни до прокуратурата. Кои са хората, които се включват в избирателните списъци месеци преди изборите за местна власт и заставени ли са на работници и служители във фирми в туристическия регион да подават документи за адресни регистрации в общината, без реално да живеят в нея, информира БНТ. 

Обзор е едно от населените места в община Несебър, чието население през първите четири месеца на годината е нараснало.

Катя Аянова, началник ГРАО, кметство Обзор, посочи: В тази къща на ул. "Иван Вазов" в Обзор, точно до кметството, по настоящ адрес новорегистрираните са 32-ма.

Катя Аянова обясни, че било място за настаняване. Каза, че ако не се регистрират, може да си изгубят правото да гласуват, а можели да са решили да си гласуват в Обзор, защото тук си вадят прехраната.

В още няколко, но все големи кооперации в Обзор оказа се има пришествие от новорегистрирани. Твърди се, че всички са сезонни работници. В кметството разбират, че това буди съмнения: "Да, нормално е, щом сезона е преди изборите буди такива съмнения За разлика от Обзор, в Св. Влас собственичката на къща, в която има 11 новорегистрирани обитатели по настоящ адрес ни гони от улицата и не разрешава да снимаме".

И в Равда, друго населено място в община Несебър, населението през първите две седмици на април нараства с 65 души. Всичките регистрирани на 5 адреса, които в момента имат вид на необитаеми. В общинската администрация оказа се трудно дават информация за прираста през последните месеци.

Служителка в ГРАО, община Несебър, препрати екипът на БНТ към началниката, за да обясни причините за нараснало населението.
Началничката, оказа се я няма в общината. От охраната не допуснаха екипът ни.

Оказа се, че и пресаташето на общината не е на работното си място, а мобилният й телефон е служебна тайна.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.