• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Работата в офис пречи на здравето

Работата в офис пречи на здравето

/КРОСС/ В Научноизследователския институт по трудова медицина „Н.Ф. Измеров" назоваха за руската РТ последиците от работата в офис върху здравето.

Експертите отбелязват, че поради неблагоприятните условия в офис средата служителите започват да се разболяват все по-често.

"Основната причина за тази ситуация е влошаването на качеството на въздуха в офис помещенията, причинено главно от неправилно функциониращата вентилация и недостатъчния въздухообмен, интензивната работа с компютър и пренаселения персонал в помещенията", отбелязват учените.

Като последствия от такава работа специалистите характеризират невроза и тревожност. Те се развиват на фона на чести стресови ситуации поради високи професионални изисквания, липса на подкрепа в екипа или прилично възнаграждение, както и страх от загуба на работата.

Психологическите проблеми от своя страна могат да доведат до развитието на органични заболявания, например, на нервната и сърдечно-съдовата система. Според учените проблемите на работното място също могат да доведат до нарушена репродуктивна функция.

За да избегне проблеми, причинени от "заседналия" характер на работата, работникът в офиса трябва да отдели време за презареждане, съветва терапевтът Людмила Лапа.

"На всеки час трябва да ходите, да скачате, да се отпускате за 15 минути. Трябва да правите физически упражнения, да натоварвате мускулите, за да няма физическо бездействие. Тези малки неща ще ви помогнат да поддържате добър начин на живот", казва лекарят.

Също толкова важно е да не забравяте да пиете вода или чай, което ще помогне за намаляване на натоварването върху бъбреците и възстановяване на кръвоносните съдове, добавя тя.

 

Източинк: РИА новости/ БГНЕС.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.